fbpx
Följ oss

Flickfotboll

DM: Fantastiskt spel tog IFK Göteborg till kvartsfinal

Publicerad

den

DM spelas för fullt på Heden i skrivande stund. Dagen inleddes med damernas matcher och för en liten stund sedan så gick slutsignalen för damjuniorernas matcher. Klockan 11:30 spelades det nämligen tre matcher samtidigt i damjuniorklassen.

Som ni säkert förstår så var det svårt att följa alla tre matcher samtidigt så jag valde att se matchen mellan IFK GöteborgKållereds SK på Heden 3.

Jag har följt IFK Göteborg under futsalssäsongen men jag har nog aldrig sett dom spela utomhus. IFK Göteborg inledde matchen mot Kållereds SK på bästa möjliga sätt. Isabella Tomic gav IFK ledningen direkt och Felicia Escobar Särnbratt kunde strax därefter göra 2-0 för sitt Blåvitt. Detta inom en tio minuters period. 

Det var mest spel mot ett mål även om Kållereds SK stundtals hotade och skapade farliga lägen. Men jag måste hylla IFK Göteborg i detta inlägg. Inte för att man till slut vinner matchen med hela 8-0 för det är oviktigt. Det viktiga i den här matchen är att man spelar en väldigt bra fotboll. Tjejerna vill och vågar att rulla boll även om man gör lite misstag ibland. Trots misstagen så fortsätter man att rulla boll, många andra lag hade blivit osäkra och börjat sparka (tjonga) upp bollen.

Spelarna i IFK spelar väldigt moget och lugnt, något som ger tjejerna en massa tid och fina ytor att skapa fina anfall på. Dom första två målen var ett bra exempel på det. Gillar även att laget när dom försöker anfalla på ena sidan, inser att det inte kommer att gå och då vänder hemåt för att starta om anfallet. Allt för att äga boll och visa vilket lag som bestämmer i den här matchen.

Tack IFK Göteborg för den här fina uppvisningen. Fortsätt så. Det är så man skall spela fotboll och det är det här fotboll handlar om. Tack!

Segern mot Kållereds SK innebär att man nu är klara för kvartsfinal i DM. Den matchen spelas imorgon klockan 10:00 på Heden 2. Man kommer att ställas mot vinnaren i matchen mellan Qviding FIFÄlvsborgs FF.

****

Övriga matcher slutade:

Landvetter IF 2003 – Utbynäs SK, 6-3
Mölnlycke IF – Lindome GIF, 3-1

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2020 Alvarado Sport & Media