Connect with us

Pojkfotboll

Distriktslag: Är oerhört besviken på pojkarnas insats igår

Efter flickornas match igår var det dags för pojkarna att göra entré. Men jag måste säga, jag är oerhört besviken över deras prestation igår. Man underpresterar något så fruktansvärt mycket.

Under denna perioden som Göteborgs distriktslag för pojkar 1999 har förberett sig så har jag alltid sagt att jag hade nog inte velat ha distriktskaptenernas jobb. Finns otroligt mycket kvalité hos spelarna födda 1999 så jag hade nog haft det svårt att välja spelare. Men efter vad jag som såg igår så är frågan om man inte valt fel på vissa positioner? Jag kanske är lite väl hård nu men jag är besviken.

Det såg ut som att vissa spelare inte ens ville vara med igår. Vissa spelare förstod nog inte att man kommer att välja bort två spelare inför Elitpojklägret. I sådana här sammanhang gäller det att prestera på hög nivå, visa att du vill spela och kämpa för din plats.

Många av dessa spelare började jag följa redan förra året så jag hade väldigt höga förväntningar på dom igår. Två spelare som jag tyvärr inte hann följa så mycket förra är Linus Nurmi från IF Warta och Elliot Bäcklund från IFK Göteborg. Dessa två spelare var dom enda igår som verkligen visade att man vill ta en plats på Elitpojklägret. Det är faktiskt så illa att det är första gången jag ser Elliot Bäcklund spela. Han valde att inför säsongen lämna Hönö IS för IFK Göteborg till min stora besvikelse. Men jag tror faktiskt att jag har hittat en ny favorit. Elliot besitter sådana kvalitéer att jag tror att han tar en plats i P-15 landslaget som skall bildas efter Elitpojklägret. Så bra är han!

Matchen mot Västergötland förlorade man med hela 0-3.

Sedan är jag otroligt besviken på den föräldern som stod och skrek “SLÄPP BOLLEN” till en spelare under hela matchen igår. Snälla, lägg av med det. Det finns inget värre när en förälder står och hetsar från sidan. Det är inte din uppgift att tala om vad spelaren skall eller inte skall göra på plan. Och snälla, ta inte bort kreativiteten från våra ungdomar.

Imorgon väntar Örebro även för pojkarna. Den matchen startar 10:40. Jag hoppas att spelarna rycker upp sig och visar vart skåpet skall stå. Ni är för bra för att misslyckas.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

2 Comments

2 Comments

 1. Karl Johansson

  maj 30, 2014 at 6:33 e m

  Spela själv då

 2. Erik da Costa

  jun 4, 2014 at 9:21 e m

  Hej, jag vill bara säga att du är helt fel ute när du säger att Elliott Backlund skulle kunna ta en plats i p15 landslaget. För det för det första så har han oerhört stor konkurrens på sin position och för det andra så finns det mycket bättre mittfältare i tex Helsingborg, BP, Halmstad, AIK, Malmö osv.
  Han är en bra fotbollsspelare men inte landslagsklass:)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal

P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal

Pojkfotboll

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

Pojkfotboll

IFK Göteborg Filippa Hopkins IFK Göteborg Filippa Hopkins

Möt IFK Göteborgs Filippa Hopkins

Flickfotboll

Landskamper för F05-landslaget Landskamper för F05-landslaget

Landskamper för F05-landslaget

Flickfotboll

IFK Göteborg skriver proffskontrakt med Thilda & Victoria

Flickfotboll

Blåvitts Emmanuel Tannor klar för Parma

Pojkfotboll

IF Warta satsar – startar damlag

Flickfotboll

SM-Guld till Umeå IK

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet