fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Dana Cup: Kryss räckte för gruppseger – Selånger FK klara för 32-delsfinal

Published

on

Inför vår resa hit till Dana Cup så kollade jag igenom alla svenska lagen som skulle delta i cupen och där såg jag ett jag som jag tidigare sett under förra årets upplaga av Sverigecupen i Karlstad nämligen Selånger FK.

Läs också: Dana Cup: Vasst anfallspel blev nyckeln i Varbergs seger mot Odds BK

Laget Selånger kommer från den norra delen av Sverige närmare bestämt i utkanten av Sundsvall i Medelpads län. Under Sverigecupen så fick jag möjligheten att se dom under två matcher där dom ställdes mo Jarlabergs IF som dom spelade oavgjort mot och en där dom ställdes mot BK Häcken och förlorade med 2-0. Trots det så tyckte jag ändå att det fanns en del sköna lirare i laget, bland annat två bröder Linus Larsson (född 2002) och Alexander Larsson (född 2004). Så det skulle bli spännande att se hur dom och laget växt sedan jag såg dom sist.

Läs också: Dana Cup: Adam Mugoya lyste när Azalea BK besegrade Nøtterøy IF

Matchbilden mot norska Viking FK blev inte alls så som jag hade hoppats utan det blev istället en match full av chansspel och kamp. Likt många andra matcher jag sett tidigare under turneringen så tyckte jag att dom här bägge lagen saknade en tydlig spelidé.

Läs också: Dana Cup: Träslövsläge IF besegrade Hausvik FK – klara för 32-delsfinal

Matchen slutade 0-0 men Selånger tar sig vidare till A-slutspel som gruppetta. Där ställs Selånger FK mot norska Elverums FB i 32-delsfinal. Matchen spelas klockan 14:00 på plan 93.

Stort lycka till önskar jag bröderna Larsson och Selånger FK!

// Jonathan Enzo Arnet

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media