fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

BK Häckens P-99 gör sig redo för ”mini” VM för klubblag.

Published

on

Den 22-23 februari är det dags för Nike Premier Cup – världens största fotbollsturnering för pojkar 14/15 arrangerad av Nike. Denna säsong deltar över 7 000 lag från mer än 50 länder och 5 kontinenter. Premier Cup är ansedd som ett ”mini” VM för klubblag för denna ålderskull.

BK Häcken P-99 vann Sanktanslutspelet 2013 och den vinsten tog dom till Nike Premier Cup. Nu är laget på väg hem från träningslägret på Cypern och kommer att göra sig redo för ”mini” VM för klubblag den här veckan.

Sverigeslutspelet i Premier Cup avgörs i Jönköpings Tipshall 22-23 februari 2014. Matcherna spelas på konstgräs inomhus.

Om BK Häcken vinner i Jönköping kan dom se  fram emot en plats i Europafinalen som spelas i maj i Wien, Österrike. Dom 2 bästa lagen i Europafinalen kommer sedan att få packa väskorna igen för att resa till Världsfinalen i juli/augusti. Spelplats ej klar.

Så här ser grupperna ut:
Nu är dom 12 distriktsfinalisterna klara till Sverigeslutspelet i Jönköping den 22-23 februari 2014. Lagen har slumpmässigt lottas in i 3 grupper alla möts inbördes. Två matcher/lag spelas under lördagen, tredje matchen spelas på söndag förmiddag. Därefter spelas två semifinaler (gruppsegrarna samt bästa tvåan) och slutligen final.

Grupp A
Malmö FF
IK Sturehov
Köping FF
BK Häcken

Grupp B
IFK Norrköping
Karlstad BK
Syrianska FC
IFK Uppsala

Grupp C
Falkenbergs FF
IK Brommapojkarna
Kalmar FF
Jönköping Södra FF

Skall försöka att ta mig till Jönköping för att följa någon av BK Häckens matcher. Det hade varit riktigt kul att se dom mot Malmö FF bland annat. Önskar er all lycka till!

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media

Skadematerial.se - Köp allt skadematerial hos oss