fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

BK Häcken vann kampen mellan giganterna

Publicerad

den

Hej kära bloggläsare!

Efter ett litet uppehåll är jag från och med idag tillbaka med senaste nytt med vad som berör ungdomsfotbollen i Göteborg, under tiden jag varit borta har de flesta lagen förberett sig inför seriespelet som väntar alldeles runt hörnet med massvis av träningsmatcher.

Nytt för i år är också att serierna görs om något, antagligen på bud från flera klubbar.
Exempelvis så får vi se Angered FC och BK Häcken äntligen ställas mot varann under seriespelet och där IF Warta tar steget över till stommen av den andra serien (2B) och det är just laget som jag hoppas kan utmana IFK Göteborg och GAIS om seriesegern där även om det finns ett par andra utmanare.

Under gårdagen spelades en match som vi alla har snackat upp sen dess att seriespelet avgjordes i fjol, mellan de bägge seriesegrarna. BK Häcken tog på Slättadamm emot Angered FC inför massvis med publik från stans alla hörn, publiksiffran var enligt hemmalaget på 212 personer, imponerande måste jag säga.

Matchstrukturen såg ut precis som den brukar när AFC spelar, de för spelet med ett kortpassningsspel med Fonti Kanu som speldirigent och där Häcken fick ställa in sig på omställningar. Men igår var ingen vanlig dag, Häcken bjöd oss på ett fantastiskt försvarsspel och under matchens första 15 minuter lyckades hisingslaget göra både 1,2 och 3-0 innan Angered började föra spelet på allvar.

Häcken stängde ytorna riktigt bra och som jag skrev senast när jag tittade på Häcken mot Landvetter så var Tobias Almeskär riktigt bra i mittlåset, offensivt hotade ständigt Rasmus Wendt & Aldin Zeljkovic med sin snabbhet och finurlighet. Dessa två stod för varsitt mål under matchens upptakt, Aldin med en fantastisk soloräd genom angereds försvar och Rasmus med ett friläge där han rundade målvakten och la in bollen i öppen kasse. Matchens första mål för dagen stod Ali Ben Youssef som han gjorde från straffpunkten.

Men Angered växte sakta men säkert in i matchen, förra årets gigant och dubbla seriesegrare likväl som SM-guldmedaljörerna från Futsal-SM som ligger precis bakom oss i tiden kom inte riktigt upp i den standard vi vant oss att se dom spela på. Gång efter annan försökte och försökte man bygga upp sitt spel men Häcken gjorde som sagt ett gediget försvarsarbete matchen igenom och vann den till sist med 3-1 efter en frispark som styrdes in i mitten på andra halvlek.

Angered FC saknade dock inte möjligheter, Youssef Fayad kom runt bra på sin vänsterkant och hade exempelvis ett skott i ribban och Socras Songo var nära gång efter annan att rycka sig fri och hade bland annat två – tre lägen som gick precis precis utanför.

Slutligen kan vi konstatera att BK Häcken är ett av de första svenska lagen som slår Angered FC och man skall vara väldigt nöjda med sin insats, samtidigt tror jag att Angered FC kommer höja sin prestation avsevärt till seriestarten och framförallt mot BK Häcken när de bägge klubbarna ställs mot varann igen den 14:e juni på Slättadamm.

//Tom Andersson

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media