Connect with us

Flickfotboll

Angered United läggs ner “Det har bara funnits ett lag i mitt hjärta”

Då kom dagen jag inte ville skulle komma. Dagen då Angered United meddelar att deras damlag läggs ner. Den här nyheten blev offentligt på deras hemsida igår. (http://www.angeredunited.se/nyheter/?ID=71380&NID=92660)

För mig som följt detta fantastiska laget under dessa år tycker detta är riktigt tråkigt. Det var ett av mina favoritlag, ett lag som rullade boll och spelade riktigt fin fotboll. När Angered United var som bäst så var det inte många lag som hade något att säga till om. Dom körde över dom flesta lagen, bokstavligen.

“Vi lägger ner ja. Vi såg det komma och man hade det ändå på känn. Men nu när dagen väl är inne så svider det mer än vad jag trott. Vi har verkligen byggt upp något tillsammans, som bästa vänner och lagkamrater. Vi började från botten och med teknik, blod, svett och tårar så tog vi oss upp steg för steg. Kändes nästan för bra för att vara sant. Jag personligen var inte så delaktig den sista biten för att jag börjat jobba kväll, men sen Angered United bildades har det bara funnits ett lag i mitt hjärta.

Vi stod ut så länge som vi kunde men det funkade inte till slut, all kärlek och respekt till tjejer och tränare, vill lyfta Jannis och Ermin som gång på gång fått ta emot onödig kritik. Utan dom hade vi dött ut för längesen. Föreställ dig att du gör det du älskar mest, med dem du älskar mest flera gånger i veckan, ni gör det riktigt bra. Ni har alla odds emot er, men ändå tystar ni alla med er fina fotboll gång på gång. Till inget… Alla år, månader, träningar, matcher, allt vi har jobbat för, för att ta oss uppåt försvann framför ögonen på oss, det svider som mest..

Det gick inte längre, brist på spelare, brist på engagemang, stora siffror emot sig”. säger spelaren Simona Hanoun till oss på Gbgfotboll.com

Jag tycker att tjejerna skall vara otroligt stolta över vad dom hann åstadkomma under den här tiden. Det har verkligen varit en fröjd att se dom spela. En stor eloge till ledarna också.

För er som missat vilka Angered United är så har SVT gjort två dokumentärer om dom. Här kan ni se dom: http://www.svtplay.se/sok?q=angered+united

Tack Angered United för alla fantastiska matcher och för den här tiden. Ni var grymma och förblir grymma i mitt minne. Ni är bäst!

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Julkalendern, Lucka 10 – Kevin Ackermann, BK Häcken

Julkalendern

Angereds Kevin Ackermann till Sunderland AFC

Pojkfotboll

Se dokumentären Angered United – En förlorad dröm här

Flickfotboll

Idag visas Angered United – En förlorad dröm på SVT 2

Flickfotboll

Läs om hur ditt lag eller förening kan stötta bloggen

Ungdomsfotboll

Vill din blogg vara med på #gbgfotboll.com största länklista?

Ungdomsfotboll

Vi gästar Götaholmarens pod, gå in lyssna här

Ungdomsfotboll

Tävling: Vinn biobiljetter till filmen Angered United – En förlorad dröm

Ungdomsfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet