fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Sverigecupen: Robin Safari tog AIK vidare till kvartsfinal

Publicerad

den

Då har jag precis tittat klart på 8-delsfinalen mellan IFK Göteborg och AIK FF. En given match då bägge lagen har en stark vinnartradition och alltid varit bittra motståndare sedan lång tid tillbaka.

AIK blixstartade matchen, kom snabbt till ett bra läge och fick till ett avslut som gick i ribban. Någon minut så tog AIK ändå ledningen med 1-0 genom Robin Safari.

Första halvlek skulle jag beskriva som en ganska ensidig historia där AIK var kraftigt spelförande och stod för tempot i matchen. Det märktes att IFK Göteborg hade stor respekt för motståndet och man hade stora problem med att komma till lägen.

Matchbilden i andra halvlek var snarlik den första halvleken. Enda skillnaden var att Blåvitt såg lite tryggare ut och etablerade stundtals ett bra passningspel även på offensiv planhalva men hade fortsatt svårt i den sista tredjedelen.

IFK Göteborg försökte få till en kvittering på ett par inläggsfrisparkar men AIK var närmare att utöka sin ledning än IFK var att få till en kvittering.

Matchen slutade 1-0 till AIK FF och Stockholmslaget gör sig nu redo för kvartsfinal. I kvartsfinalen ställs man mot vinnaren i matchen mellan Kalmar FF och Rödeby AIF.

För IFK Göteborg väntar placeringsmatcher.

Grattis till segern AIK!

Har ni inte sett dagens vlogg så kan ni se den här. Glöm ej att prenumerera på bloggens Youtube-kanal, klicka här: http://bit.ly/29uz22v

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media