Connect with us

Pojkfotboll

Stabæk tog en tung seger mot Premier League-klubben Arsenal

Första matchen för dagen blev den mellan norska Stabæk Fotball och engelska Arsenal FC här på Lennart Johansson Academy Trophy.

Arsenal inledde turneringen igår med att slå FC Skonto med 2-0 och spelade därefter 1-1 mot AIK. Man hade visade upp ett väldigt fint spel och jag blev ganska omgående imponerad utav ett par av lagets spelare.

I dagens match var det Arsenal som tog ledningen redan efter tre minuter efter att yttern Charles Sagoe prickade in 1-0. Stabæk dröjde inte länge utan redan sex minuter senare var Andreas Schjelderup som är inlånad från FK Bodø/Glimt framme och kunde kvittera för norrmännen till 1-1.

Stabæk kom igång ordentligt och man tog även ledningen bara några minuter senare genom Sebastian Berthelsen. 1-2 stod sig tills halvtidsvilan och det såg ut att bli en väldigt spännande andra halvlek.

Det kändes som att första halvlek tog tungt på Arsenal efter att man tappat sin 1-0 ledning till underläge 1-2 och Stabæk kändes lite mer pigga och fräscha.

Men det var ändå Arsenal som skulle göra nästa mål och kvittera efter en chansning från mittfältstalangen Sydie Peck på långskott från cirka 30 meter.

Stabæk nöjde sig inte med en poäng i detta mötet utan gjorde en sista kraftansträngning och fick utdelning med tre minuter kvar att spela efter att deras snabba anfallare Marius Fossum prickade in 3-2 som blev slutresultatet.

Arsenal möter obesegrade gruppettan PAOK FC i nästa möte klockan 16:00 på Skytteholms A-plan.

För Stabæk som ligger tre poäng bakom grekerna i grupp-B väntar härnäst hemmalaget AIK klockan 20:00 på Skytteholms plan-B.