Connect with us

Flickfotboll

Oavgjort i mötet mellan Sävedalens IF & IFK Göteborg

Det blev fotboll även den här lördagen, vad vore lördagar utan fotboll egentligen? Jag har under dagen tittat på tre matchen och matchen mellan Sävedalens IF mot IFK Göteborg F-01 var en av dom.

Väl på plats på Vallhamra IP visade det sig att matchen var försenad och började ca tio minuter efter utsatt tid. Inte hela världen tänker ni men med mitt späckade schema så är tio minuter ganska värdefulla. Nog om detta.

Två duktiga lag ställdes mot varandra idag. Kul att vi har så många duktiga lag på flicksidan här i Göteborg. Till er som säger att damfotbollen är inget att ha, ni har ingen aning om vad ni pratar om eller vad ni går miste om. Blir så oerhört stolt och glad över att få se så många välutbildade spelare på en och samma plan.

IFK Göteborg inledde starkast och i ett väldigt högt detta. Detta resulterade också i att nummer 11, Ida Mbye kunde ge Blåvitt ledningen med 1-0 i inledningen av matchen. Strax efter fick IFK Göteborgs målvakt gult kort och fick avtjäna korttidsutvisningen på bänken, något som ställde till det för IFK.

På en hörna bara tio minuter efter IFK Göteborgs mål kunde Sävedalen kvittera till 1-1 via Anna Erlingmark. Anna tillsammans med IFK Göteborgs Rogin Shirwani är två spelare i dagens match som var med på Elitflicklägret i Halmstad.

Jag hann inte se klart hela matchen men såg nu i efterhand att matchen slutade 1-1. Kul att jag fick se matchens båda mål innan jag var tvungen att bege mig till nästa match.

Som jag skrev här ovan så är jag väldigt imponerad över den kvalitén spelarna i båda lagen håller. Ida Mbye i IFK Göteborg var en ny spelare för mig och hennes spelstil fångade mitt intresse. Skall bli kul att se fler matcher med henne framöver. Vill även nämna IFK Göteborgs Rogin Shirwani som är en fantastiskt ledare på plan. Bra jobbat!

Hade hoppats på att jag skulle få se IFK Göteborgs första landslagstjej spela idag men tyvärr är Julia Steussloff bortrest. Får se henne i landskampen mot Norge på torsdag helt enkelt.

Tack Sävedalen och IFK Göteborg för en bra match idag.