fbpx
Följ oss

Flickfotboll

Gothia Cup: Team Viborgs Line Lassen, en mycket sevärd spelare

Publicerad

den

Från Bravida Arena till Valhalla IP där nästa match väntade. För er som inte vet så startade Gothia Cup elitklasserna B17 och G17 för några år sedan under namnet Gothia Tipselit Trophy. Man bjuder in lag både från utlandet och från Sverige som skall göra upp dom den prestigefyllda pokalen.

Bra matcher utlovas i klassen och det var därför jag valde att lägga in en av dessa matcher i min planering idag. Jag har precis sett mötet mellan AIK FF och Team Viborg från Danmark på Valhalla IP.

En jämn match där Team Viborg förde spelet och AIK fick inrikta sig på försvarsspel i första halvlek. Team Viborg spelar väldigt organiserat och har några riktiga guldkorn i sitt lag. En av dom har nummer 7 på ryggen och heter Sabine Schlie Hansen. Hon spelar som mittback, är lagets kapten och är oerhört stabil i sin roll som mittback.

Sabine kunde också ge Team Viborg ledningen med 1-0 i första halvlekens sista spark. Tungt för AIK som ändå lyckats komma in i matchen i slutet av första halvlek.

I andra halvlek så satte Team Viborg hög press på AIK. Detta gav resultat direkt och man kunde göra 2-0 via nummer 5, Amalie Aarup Harhoff. Team Viborg är riktigt, riktigt bra och det skall bli kul att följa deras resa i Gothia Tipselit Trophy.

I mitten av andra halvlek lyckades AIK få in en reducering via Emma Engström och man fick massvis med ny energi. Man skapade fler bra lägen men tyvärr gick det inte hela vägen den här gången utan man förlorar matchen mot Viborg med 2-1.

Nu har jag hittills hunnit se två matcher och jag har redan sett ett riktigt guldkorn som jag rekommenderar dig att titta lite extra på. Hon heter Line Lassen, har nummer 7 på ryggen, spelar som ytter och spelar för Team Viborg i G17-klassen. Beskrivs som en riktigt stor talang i Danmark. En härlig lirare som inte kommer att göra dig besviken, tro mig!

Slut: Team Viborg – AIK FF 2-1

Nu väntar nästa match för mig och den spelas på Åby mellan Sandvikens IF och Jitex Mölndal BK i G15-klassen.

Glöm inte att följa oss på sociala medier, länkar finner ni här nedan.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media