Connect with us

Flickfotboll

Gothia Cup: Team Viborgs Line Lassen, en mycket sevärd spelare

Från Bravida Arena till Valhalla IP där nästa match väntade. För er som inte vet så startade Gothia Cup elitklasserna B17 och G17 för några år sedan under namnet Gothia Tipselit Trophy. Man bjuder in lag både från utlandet och från Sverige som skall göra upp dom den prestigefyllda pokalen.

Bra matcher utlovas i klassen och det var därför jag valde att lägga in en av dessa matcher i min planering idag. Jag har precis sett mötet mellan AIK FF och Team Viborg från Danmark på Valhalla IP.

En jämn match där Team Viborg förde spelet och AIK fick inrikta sig på försvarsspel i första halvlek. Team Viborg spelar väldigt organiserat och har några riktiga guldkorn i sitt lag. En av dom har nummer 7 på ryggen och heter Sabine Schlie Hansen. Hon spelar som mittback, är lagets kapten och är oerhört stabil i sin roll som mittback.

Sabine kunde också ge Team Viborg ledningen med 1-0 i första halvlekens sista spark. Tungt för AIK som ändå lyckats komma in i matchen i slutet av första halvlek.

I andra halvlek så satte Team Viborg hög press på AIK. Detta gav resultat direkt och man kunde göra 2-0 via nummer 5, Amalie Aarup Harhoff. Team Viborg är riktigt, riktigt bra och det skall bli kul att följa deras resa i Gothia Tipselit Trophy.

I mitten av andra halvlek lyckades AIK få in en reducering via Emma Engström och man fick massvis med ny energi. Man skapade fler bra lägen men tyvärr gick det inte hela vägen den här gången utan man förlorar matchen mot Viborg med 2-1.

Nu har jag hittills hunnit se två matcher och jag har redan sett ett riktigt guldkorn som jag rekommenderar dig att titta lite extra på. Hon heter Line Lassen, har nummer 7 på ryggen, spelar som ytter och spelar för Team Viborg i G17-klassen. Beskrivs som en riktigt stor talang i Danmark. En härlig lirare som inte kommer att göra dig besviken, tro mig!

Slut: Team Viborg – AIK FF 2-1

Nu väntar nästa match för mig och den spelas på Åby mellan Sandvikens IF och Jitex Mölndal BK i G15-klassen.

Glöm inte att följa oss på sociala medier, länkar finner ni här nedan.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Ungdomsfotboll

Gothia Cup 2023: Spelschemat för världens största ungdomsturnering är här Gothia Cup 2023: Spelschemat för världens största ungdomsturnering är här

Gothia Cup 2023: Spelschemat för världens största ungdomsturnering är här

Ungdomsfotboll

Gothia Cup Packlista: 20 viktiga saker att ta med för ditt fotbollslag i sommar Gothia Cup Packlista: 20 viktiga saker att ta med för ditt fotbollslag i sommar

Gothia Cup Packlista: 20 viktiga saker att ta med för ditt fotbollslag i sommar

Ungdomsfotboll

Landskamper för F05-landslaget Landskamper för F05-landslaget

Landskamper för F05-landslaget

Flickfotboll

Andrea Pajovic tar klivet in i seniorfotbollen – klar för Jitex

Flickfotboll

Taylor Nilsson klar för Kopparbergs/Göteborg FC

Flickfotboll

Jardell Kanga Jardell Kanga

15-årige Jardell Kanga historisk

Pojkfotboll

Elma Junttila Nelhage kallad till U23-landslaget

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet