fbpx
Följ oss

Flickfotboll

Förlust för F15-landslaget mot Norge, imorgon siktar man på revansch

Publicerad

den

Igår spelade F15-landslaget sin första landskamp någonsin. Den spelades på PrästängenÖckerö och Norge stod för motståndet. Över 570 personer hade tagit sig dit för se matchen på plats, riktigt kul.

Vi som var på plats fick se Saga Jontoft (Åhus IF) göra 1-0 till Sverige i första halvlek. Sveriges målvakt Anna Larsson (Vallens IF) startade i målet och stod för en väldigt bra insats med många fina räddningar. Bland annat en fin räddning uppe i sitt högra kryss.

Läs också: Följande spelare är kallade till F15-landslaget & landskamperna mot Norge

I andra halvlek så satte Norge hög press och Sveriges backlinje envisades med att sätta igång den kort vilket gjorde att man blev straffade två gånger, den sista på stopptid när Tuva Minde (Stjordals Blink) satte 1-2 till Norge. Norges kvitteringsmål kom i den 64 minuten och gjordes av Julie Austdal (Forus Og Gausel). Tråkigt att det blev en förlust för Sverige i premiären men imorgon möts man igen, revansch?. Då ställs man mot Norge igen och den matchen startar klockan 13:00 på Prästängen, Öckerö.

Är glad över att jag fick se Ella Wallfur Skiljic (Hovås Billdal IF) och Julia Steussloff (IFK Göteborg) debut i landslaget. Stort! Tyvärr fick man för lite speltid för att kunna bedöma deras insats. Jag gissar på att dom får startar i morgondagens match.

Läs också: Intervju med IFK Göteborgs första landslagstjej, Julia Steussloff

En som gjorde det väldigt bra igår var Holmalunds Lisa Johansson. En spännande spelare som jag tänker följa framöver.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media