fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Tung förlust efter drömstart av FC Rosengård

Published

on

Mätta och belåtna efter att ha ätit lunch begav vi oss till Valhalla IP. Amerikanska NorCal Premier PDP ställdes mot FC Rosengård i G17-klassen. Vi har ett tight schema under dagarna och väl på plats så fick vi information om att matchen kommer att bli försenad då domarna inte var på plats. Matchen blev ca 30 minuter sen vilket ställde till det ordentligt i vårt schema.

Läs också: Firma Moradi & Alexandersson frälste Västra Frölunda

På uppvärmningen kändes det som att det kunde bli en ganska ensidig historia, man fick känslan av att Rosengård var ett par snäpp snabbare. Det kunde inte ha varit mer fel, när matchen väl drog igång dominerade amerikanskorna totalt.

Skånetöserna fick kämpa för att freda sitt mål, när amerikanskorna radade upp målchanser. Matchen skulle visa sig var ett Kinderägg, full av överraskningar, när FC Rosengård tar ledningen. Nova Lundin Hafström tryckte in en retur efter att av Johanna Lindblom fått till ett bra skott.

Norcal skulle inte deppa för det, utan fortsatte att trycka på. Till slut gav det utdelning, Aurrora Yarnell Williams placerar säkert in kvitteringen, ett riktigt lugnt och behärskat skott. Tre minuter efter tar man ledningen när Hannah Deljkic sätter tvåan för amerikanskorna. Rosengårds drömöppning hade övergått till en mardröm.

Läs också: Skruva den som Beckham – ett framgångsrecept för Sel Quinta Cordillera Chile

Tidigt i andra halvlek utökade Norcal sin ledning till 3-1 via Kylie Garcia och då kändes det väldigt tungt för Rosengård. Jag hade höga förväntningar på Rosengård inför matchen och det kändes inte som Rosengård levde upp till dom.

Rosengård lyckades dock reducera till 3-2 återigen via Nova Lundin Hafström i slutminuterna men tyvärr kom man inte närmare än så.

Läs också: Kärleken till sporten skall ta Isaac till toppen

Imorgon får man ta nya tag då man ställs mot Piteå IF kl 12:50 på Heden 4. Vi hoppas att Rosengård rycker upp sig och gör en bättre match imorgon.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media