fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Tillfälligheter avgjorde matchen mellan Bohuslän och Ångermanland

Published

on

Efter att ha sett Stockholm Blå besegrat Göteborg Blå bar jag mig av mot Plan 2, för att titta på Bohuslän mot Ångermanland. I måndags mötte Ångermanland Hälsingland där man vann med 1-0. Ett resultat även Bohuslän vann med i måndags över Dalarna. Bohuslän i sina blåa tröjor började dagens match bra, där man river och sliter i anfallet. Ångermanland får kämpa i värmen för att hänga med.

Läs också: Straffspark avgjorde rivalmötet

Hugo Nilsson som är lagkapten i Ångermanland ledde laget i båda defensiven och offensiven. I Bohuslän imponerade Leonardo Farah Shahin stort på mig, som gjorde livet surt för Ångermanlands försvar. Genom sin snabbhet och styrka skapade han många gånger själv chanser, med bollar som inte var det lättaste att hantera. Hans lagkamrater visade en stor tillförlit till honom, då man ofta sökte honom som target eller i djupet, framförallt när man ville lyfta laget och etablera anfallsspel.

Läs också: Nästa hållplats – Halmstad!

Första målet i matchen görs av nämnda Shahin, som snor bollen från Ångermanlands målvakt och trycker in den i öppen kasse. Bra uppfattat av Bohusläns nummer 9, som till vardags spelar i IFK Uddevalla. Matchen är därefter ganska trevande, där Bohuslän har det mesta av bollinnehavet men inte kommer till allt för många avslut. Anfall är bästa försvar brukar man säga, vilket även lär ha varit mottot i Bohuslän när man spelade runt bollen så att Ångermanland inte fick röra den.

Läs också: Förkrossande finalvinst för Skultorps IF

Segern såg ut att gå till västkusten, men då skulle ett inlägg snöpligt ta på en Bohuslänsförsvarare och in i mål. 1-1, ett resultat som också står sig till slutsignal.

// Tobias BW Granberg

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media