Connect with us

Pojkfotboll

Sölvesborg: Stabil seger för Näsets SK mot IF Warta

Då är vi äntligen igång med bevakningen av Sölvesborgcupen och vi är på plats i Edenryd där flera matcher spelas. Vi hade som plan att se matchen mellan IK Zenith och LB07 i P15-klassen men tyvärr kom vi lite sent och missade halva matchen. Matchen slutade 0-2 till LB07. 

Läs också: Idag drar Sölvesborgcupen igång – se vårt schema för dagen här

Vår första match blev istället mötet mellan IF Warta och Näsets SK P-15, ett härligt Göteborgsderby i Sölvesborg. Kan inte komma ihåg att jag personligen har sett något av lagen tidigare så jag var väldigt nyfiken på vad matchen hade att erbjuda. 

Näsets SK var det laget som startade starkast och det laget som förde första halvlek. Man vågade spela runt bollen inom lagen och man spelade oftast på rättvänd spelare vilket gjorde att det blev ett väldigt bra spel. Man hade även två härliga spelare som stack ut lite extra i första halvlek och det var lagkaptenen Oliver Svahn och Kevin Larsson Ayayi som ständigt hotade IF Warta backlinje med sin speed. 

Det var mycket Näsets SK i första halvlek och även om IF Warta fick till några bra sekvenser så måste jag säga att jag tycker att Näsets SK var klart starkast. Tyvärr fick vi inte se många mål i första halvlek. 

Läs också: Bildspecial: Ålborg City Cup, del 1

Tidigt i andra halvlek kunde Erik Widlund göra 1-0 till Näsets SK. Ett skott utifrån som gick stolpe in. Helt välförtjänt med tanke på deras fina insats i första halvlek. 

I mitten av andra kunde Kevin Larsson Ayayi utöka Näsets SK ledning till 2-0 och det var bara en tidsfråga innan han skulle göra mål. Kul att han fick utdelning för sitt fina arbete i matchen. 

Oliver Svahn var en fröjd att se på mittfältet, jag hade önskat att man gav han ännu mer boll än vad han hade i dagens match. Tycker att allt spel skall gå genom honom, låt han vara dirigenten. Tack för en fin uppvisning Oliver.

Läs också: Guld till Ekerö IK i Ålborg City Cup 2019

Matchen slutade 2-0 till Näsets SK och man har tagit sin första vinst i turneringen. Grattis!

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Owen Southgate från NYSA Sweden Owen Southgate från NYSA Sweden

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Ungdomsfotboll

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön 46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet