fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Sävedalens IF klara för Division 1

Published

on

Igår var jag på plats på Vallhamra IP för att se Sävedalens IF damlag mot Älvsborgs FF. Vinst för Sävedalens IF skulle innebära serieseger i Division 2 och spel i Division 1 nästa säsong.

Läs också: Guld till Sävedalens IF F-03 i Quality Hotel Cup

Självklart var jag tvungen att vara på plats för att bevittna detta. Man besegrade Älvsborgs FF med 4-3 efter mål av Saga Willén, Tilda Karlsson och ett självmål. Nu väntar alltså Division 1 för Sävedalens IF, precis vad Göteborgsfotbollen behöver. Fler lag i dom högre divisionerna på damsidan.

Jag har ju följt många av dessa spelare genom åren, dels deras duktiga flickor födda 2001 men även deras duktiga flickor födda 2003 som är en del av stommen i detta damlag. Kul att det långsiktiga arbetet nu gett frukt och det här är bara början. Föreningen har flera duktiga flicklag som kommer underifrån och att ha damlaget i Division 1 måste vara en dröm för dessa spelare.

Läs också: Sävedalens IF F-01 tog både guld & silver i årets Ö-bollen

Nu får vi hålla tummarna att spelare som Nellie Nygren, Johanna Svedberg och Anna Erlingmark som tillhör Kopparbergs/Göteborg FC och Jitex Mölndal BK kanske återvänder till klubben nu när man kommer att spela Division 1 nästa år. Dröm!

Vill rikta ett stort grattis till hela föreningen, spelare och ledare för ett fantastiskt jobb! Jag har inget med Sävedalens IF att göra men som fotbollsälskare och Göteborgare så känner jag mig extra stolt idag.

Forza Sävedalens IF!

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media