fbpx
Följ oss

Intervjuer

ÖSK:s Herman Ragnarsson: ”Målsättningen är att ta sig till slutspelsserien”

Publicerad

den

MALMÖ. När P17 Allsvenskan Södra kickade igång i helgen gästade Örebro SK Malmö. Borta mot Malmö FF fick närkingarna med sig en poäng, sedan lagkapten Herman Ragnarsson alldeles i slutet av matchen förvaltat en straff till 1-1.

Örebro hade ett tufft fjolår och slutade först på en niondeplats i U17 Allsvenskan. Därmed blev det under hösten spel i nedflyttningsserien, där ÖSK dock imponerade och säkrade sin allsvenska status.

I år är siktet högre ställt.

– Målsättningen är väl att ta sig till slutspelsserien. Så att hamna på den övre delen av strecket och sen göra det så bra som möjligt där till slut, säger Herman Ragnarsson när Ungdomsfotboll.se tar en pratstund med anfallaren efter matchen mot MFF.

LÄS MER: Eslövs Lukas Wendle om landslagskallelsen

Vad tror du om era chanser att ta er dit?
– Alltså jag tycker att vi har stora chanser ändå. Det har sett lite knackigt ut på försäsongen. Vi har spelat jäkligt bra men inte fått resultaten med oss, men nu får vi äntligen lite medvind.

På vilket sätt har det sett knackigt ut? Är det med resultaten?
– Alltså vi har vikt ner oss lite när vi släppt in ett mål och sen har det varit spelare som lämnat och så. Men nu på senare veckor har vi haft bra träningsveckor, nu efter Ligacupen. Det är väl främst det som gör att vi kan ta den här poängen.

I årets Örebro SK består en stor del av truppen av spelare födda 2002, och Herman Ragnarsson tycker att det ser lovande ut.

– Det är intressant. Det är ganska bra. Det är inte så många som är uppe i U19. Vi är uppe och roterar lite men vi har försökt behålla så mycket som möjligt här nere i U17, och sen kryddat det med lite 03:or, så det ser bra ut. I dag var även en 04:a med, Kaya, Christian Kaya, men det såg bra ut när han kom in där i andra halvlek.

LÄS MER: MFF:s Oscar Uddenäs har guld i sikte

Herman Ragnarsson inledde själv karriären i just Örebro SK. Efter en kort sejour i IK Sturehov, dit flera av lagkompisarna flyttade, återvände han sedan till ÖSK.

17-åringen ser sig som en flexibel spelare som kan användas på de flesta offensiva positionerna. Dels som anfallare men även ute på en kant eller i tian-rollen. Från den offensiva utgångspositionen är målet i år att bidra med poäng i Örebro SK.

– Det är bara att göra så mycket poäng som möjligt och få laget att gå så bra som möjligt.

Vad är annars framtidstankarna med fotbollen?
– Jag vill slå igenom i ÖSK. Sen vill jag helst gå utomlands men först och främst göra det så bra som möjligt i allsvenskan och ta det som det kommer.

LÄS MER: HIF:s Adrian Svanbäck ser framemot Gothia Cup

Förutom att Herman Ragnarsson är målskytten hos Örebro SK:s U17 är det även han som bär kaptensbindeln. En roll som han trivs i.

– Det är nytt för i år faktiskt men det känns bra. Det känns ändå som ett ansvar som jag trivs i och jag tycker jag sköter den uppgiften ganska bra ändå, avslutar Herman Ragnarsson.

// Robert Rosén

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media