Connect with us

Intervjuer

ÖSK:s Herman Ragnarsson: “Målsättningen är att ta sig till slutspelsserien”

MALMÖ. När P17 Allsvenskan Södra kickade igång i helgen gästade Örebro SK Malmö. Borta mot Malmö FF fick närkingarna med sig en poäng, sedan lagkapten Herman Ragnarsson alldeles i slutet av matchen förvaltat en straff till 1-1.

Örebro hade ett tufft fjolår och slutade först på en niondeplats i U17 Allsvenskan. Därmed blev det under hösten spel i nedflyttningsserien, där ÖSK dock imponerade och säkrade sin allsvenska status.

I år är siktet högre ställt.

– Målsättningen är väl att ta sig till slutspelsserien. Så att hamna på den övre delen av strecket och sen göra det så bra som möjligt där till slut, säger Herman Ragnarsson när Ungdomsfotboll.se tar en pratstund med anfallaren efter matchen mot MFF.

LÄS MER: Eslövs Lukas Wendle om landslagskallelsen

Vad tror du om era chanser att ta er dit?
– Alltså jag tycker att vi har stora chanser ändå. Det har sett lite knackigt ut på försäsongen. Vi har spelat jäkligt bra men inte fått resultaten med oss, men nu får vi äntligen lite medvind.

På vilket sätt har det sett knackigt ut? Är det med resultaten?
– Alltså vi har vikt ner oss lite när vi släppt in ett mål och sen har det varit spelare som lämnat och så. Men nu på senare veckor har vi haft bra träningsveckor, nu efter Ligacupen. Det är väl främst det som gör att vi kan ta den här poängen.

I årets Örebro SK består en stor del av truppen av spelare födda 2002, och Herman Ragnarsson tycker att det ser lovande ut.

– Det är intressant. Det är ganska bra. Det är inte så många som är uppe i U19. Vi är uppe och roterar lite men vi har försökt behålla så mycket som möjligt här nere i U17, och sen kryddat det med lite 03:or, så det ser bra ut. I dag var även en 04:a med, Kaya, Christian Kaya, men det såg bra ut när han kom in där i andra halvlek.

LÄS MER: MFF:s Oscar Uddenäs har guld i sikte

Herman Ragnarsson inledde själv karriären i just Örebro SK. Efter en kort sejour i IK Sturehov, dit flera av lagkompisarna flyttade, återvände han sedan till ÖSK.

17-åringen ser sig som en flexibel spelare som kan användas på de flesta offensiva positionerna. Dels som anfallare men även ute på en kant eller i tian-rollen. Från den offensiva utgångspositionen är målet i år att bidra med poäng i Örebro SK.

– Det är bara att göra så mycket poäng som möjligt och få laget att gå så bra som möjligt.

Vad är annars framtidstankarna med fotbollen?
– Jag vill slå igenom i ÖSK. Sen vill jag helst gå utomlands men först och främst göra det så bra som möjligt i allsvenskan och ta det som det kommer.

LÄS MER: HIF:s Adrian Svanbäck ser framemot Gothia Cup

Förutom att Herman Ragnarsson är målskytten hos Örebro SK:s U17 är det även han som bär kaptensbindeln. En roll som han trivs i.

– Det är nytt för i år faktiskt men det känns bra. Det känns ändå som ett ansvar som jag trivs i och jag tycker jag sköter den uppgiften ganska bra ändå, avslutar Herman Ragnarsson.

// Robert Rosén

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Owen Southgate från NYSA Sweden Owen Southgate från NYSA Sweden

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Ungdomsfotboll

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön 46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet