fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Oavgjort när Växjö gästade Kristianstad

Published

on

KRISTIANSTAD. Säsongsstarten är en dryg månad bort och träningsmatcherna är nu i full gång. Ungdomsfotboll.se begav sig på lördagseftermiddagen till Kristianstads Arenaområde där Kristianstads DFF:s F17 tog emot Växjö DFF:s dito på en av de många konstgräsplanerna.

Ett spännande möte mellan två klubbar som båda huserar i den nya SM-serien för F17-lag – och är seriekonkurrenter i den sydligaste av serierna. Årets första möte klubbarna emellan slutade till sist 1-1.

LÄS MER: Intervju med Kristianstads Elvira Olofsson

– Vi blev väldigt nedtryckta. Vårt bästa spel kom egentligen i början av andra halvlek. Då kom vi upp bra men sen tappar vi det. Vi bara faller och faller, säger Emma Jeppsson som inte var helt nöjd med Växjös insats.

Ett Kristianstad med många avbräck inledde bäst och rullade boll på ett väldigt fint vis. Det var dock Växjö som gick till halvtidsvila i en 1-0-ledning. Ledningsmålet kom efter att Ida Nilsson kommit igenom på sin vänsterkant och blivit neddragen i straffområdet. Från elva meter var sedan Emma Jepsson säkerheten själv och la in ledningsmålet.

– Då kom energin i laget. Det är viktigt, absolut, säger målskytten.

Växjö lyfte sig efter ledningsmålet men KDFF fortsatte metodiskt att rulla runt boll och i andra halvlek kom också kvitteringen. Den pigga Valentina Metaj tog sig förbi Växjö-försvaret men se sitt avslut räddas av Stina Rosén. På returen stod Yasamin Mohamadi dock rätt placerad och la in 1-1.

LÄS MER: Intervju med Skepplandas Linnea Enyck

– De gör det bra. De rullar väldigt fint i backlinjen och är väldigt duktiga centralt, särskilt offensivt. De gör det absolut bra och kunde sätta nån mer boll, säger Emma Jeppsson.

Kristianstads DFF pressade sedan på för ett segermål men förmådde inte att få in någon mer boll. Istället var det Växjö som hade den bästa chansen att avgöra. Frisparken från Emma Jeppsson gick dock i ribban.

– Jag siktade högt och ville få den här bågen. Det gick nästan.

LÄS MER: Djurgården vann Växjö DFF Invitational Cup

Matchen slutade dock 1-1. Om en och en halv månad ställs Kristianstad och Växjö återigen mot varandra. Den 28 april drabbar de nämligen samman i seriespelet.

Det var många spelare som gjorde fina insatser i dag. En som imponerade lite extra var Kristianstads Elise Streimer. På innermittfältet tog hon ständigt kloka beslut och skapade sig tid med bollen, men så debuterade hon också i Damallsvenskan redan 2017.

Även Ida Nilsson i Växjö och Valentina Metaj i Kristianstad ska lyftas fram. Två yrväder som med sin snabbhet och teknik gång på gång ställde till med problem för motståndarförsvaren och låg bakom många av farligheterna i respektive lag.

// Robert Rosén

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media