Connect with us

Pojkfotboll

Ligacupen: BK Häcken vann U17-derbyt mot IFK Göteborg

Visst är det underbart att Ligacupen är igång för fullt? Det är något vi är väldigt glada över då det ger oss möjlighet att dämpa fotbollsabstinensen lite innan seriespelet och alla turneringar drar igång.

Läs också: IFK Uddevallas stora talang Leonardo Shahin är klar för BK Häcken

I helgen har vi sett matchen mellan Kristianstad FC och Husqvarna FF och igår var jag på plats under U17-derbyt mellan IFK Göteborg och BK Häcken.

BK Häcken inledde gruppspelet genom att besegra Halmstad BK med 1-2 och Ängelholms FF med 3-1 hemma på Bravida Arena. IFK Göteborg fick också en väldigt bra start, man lyckades vinna över Örgryte IS med hela 6-0 i första matchen men tyvärr åkte man på en 3-2 förlust mot IF Elfsborg i gruppspelets andra omgång.

Såg verkligen framemot det här derbyt då jag var nyfiken på IFK Göteborgs nya lagbygge. Tyvärr blev det inte riktigt den matchbilden jag hade väntat mig. Trodde att det skulle bli en jämnare match än vad det blev.

Läs också: Ishak Shamoun är klar för IFK Göteborg

BK Häcken startade matchen oerhört starkt och satte hög press på IFK Göteborg. Detta gjorde att Blåvitt aldrig fick möjligheten att etablera något spel utan man blev av med bollen gång på gång. Häcken tog ledningen med 0-1 via Axel Henriksson som snyggt chippade bollen över målvakten. Axel var inte nöjd där utan utökade BK Häckens ledning till 0-2 i den 34:e minuten.

Bara två minuter senare efter 0-2 målet kom Leon Kornbakk runt på kanten och kunde frispela BK Häckens nyförvärv Leonardo Shahin som enkelt tryckte dit 0-3.

I andra halvlek var det mer eller mindre samma matchbild som i första halvlek. Tempot gick dock ner en aning. Tycker att IFK Göteborg kom igång i slutet och det var också då man lyckades reducera till 1-3 via Oscar Vilhelmsson. Synd att man kom igång så sent. Hade kanske blivit en jämnare match annars?

Läs också: Angeredstalang klar för IFK Göteborg

IFK Göteborg hade ett litet yngre lag än vad BK Häcken hade på plan. Det kanske var det som var den skillnaden igår? Ja, kanske. En sak är dock säkert, IFK Göteborg har något väldigt bra på gång. Det gäller att ha lite tålamod och se och lära av den här säsongen. Nästa år kommer dom att bli riktigt farliga, tro mig!

BK Häcken spelar sin nästa match den 3 mars, då kommer IF Elfsborg att stå för motståndet. Matchstart: 13:00 på Bravida Arena.

IFK Göteborg ställs mot Ängelholms FF den 9 mars på Gamlestadsvallen. Matchstart: 15:00.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Owen Southgate från NYSA Sweden Owen Southgate från NYSA Sweden

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Ungdomsfotboll

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön 46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet