fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Ligacupen: BK Häcken klara för final – besegrade AIK FF i semifinalen

Published

on

Då är finalspelet i Ligacupen igång och vi har precis fått se dagens första match som spelades mellan regerande mästarna BK Häcken och AIK FF i P16-klassen.

Läs också: Hristijan Cvetkovski: ”Vi vann Ligacupen förra året i den här klassen och vi vill försvara vårt guld”

Inledningsvis var det mycket AIK FF som spelade med stort självförtroende och hade stort övertag. BK Häcken försökte men AIK gjorde det väldigt svårt för dom. Häcken försökte även sätta hög press, något som man inte lyckades med då AIK var skickliga med att spela sig förbi.

Men desto mer första halvlek pågick desto mer arbetade BK Häcken upp sig. Man fick ett par riktigt farliga målchanser i slutet av första halvlek men tyvärr fick vi i publiken inte se några mål. Man gick till halvtidsvilan med resultatet 0-0.

Läs också: I helgen skall Ligacupen avgöras – här finner du spelschemat

I andra halvlek så började AIK FF väldigt starkt precis som man gjorde i första halvlek. Man bytte även in duktigab på anfallet.

Men i den 58 minuten kom BK Häckens Liam Mekic förbi och drog på ett skott rakt upp i nättaket och bara två minuter senare kunde Filip Trpcevski utöka BK Häckens ledningen till 2-0.

– Jag är riktigt stolt över vår laginsats, vi jobbar 100 % procent hela matchen och vi fick utdelning till slut. Det är vårt hårda jobb, disciplinen och jobbet som hela laget gör som gör att vi vinner idag, säger BK Häckens Filip Trpcevski efter matchen.

AIK FF fick in ett reduceringsmål i slutet via Richie Omorowa men tyvärr kom man inte närmare än så. BK Häcken är därmed klara för ännu en final i Ligacupen.

Läs också: 15-årige Filip Trpcevski får fortsatt förtroende av Makedoniens landslag

Stort grattis och lycka till. Finalen spelas kl 13:00 imorgon söndag här i Prioritet Serneke Arena. Man kommer att ställas mot vinnaren av IF Elfsborg och IFK Stocksund som strax skall dra igång.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media