fbpx
Connect with us

Flickfotboll

IFK Haninges målvakt Anastasia Azhel kallad till Rysslands F19-landslag

Published

on

Ni som har följt bloggen den senaste veckan har kunnat läsa att många av våra duktiga spelare i Sverige är iväg och representerar Kroatiska, Bosnien och Hercegovina och Serbiska F17-landslagen. Nu är ännu en spelare iväg på landslagsuppdrag.

Läs också: FC Rosengårds Isabella Grujić kallad till Serbiska F17-landslaget ”Det har alltid varit en dröm”

Det är ingen mindre än Anastasia Azhel (född 2001) som till vardags står och vaktar målet för IFK Haninges damlag i Division 2. Hon har i dagarna åkt iväg till Ryssland för att ansluta till Rysslands F19-landslag som sedan skall åka på träningsläger i Marbella den 2 mars – 11 mars.

Det är tredje gången hon blir kallad till landslaget och så här säger hon om få representera Ryssland.

– Det känns väldigt roligt att få representera Ryssland då det är mitt hemland. Det är väl allas dröm att få spela i ett landslag och speciellt för sitt hemland, säger Anastasia Azhel till Ungdomsfotboll.se

Hur var det första gången du blev kallad?
– Första gången jag blev kallad var det väldigt nervöst. Det är självklart nervöst varje gång men första gången visste jag ingenting. Jag kände inte tjejerna, jag visste inte hur jag skulle prata med alla då mitt primära språk är svenska. Det var också ett helt annat klimat än vad jag är van vid och det var nog det som gjorde mig extra nervös. Men det var självklart väldigt roligt då det inte är alla som blir kallad till ett landslag och får visa upp sig i den miljön.

Läs också: Hyllies Emilia Cindrić kallad till Kroatiska F17-landslaget

Nu är det tredje gången du blir kallad, vad ser du framemot mest den här gången? Vilka utmaningar väntar?
– Ser framemot att etablera mig ännu mer i laget den här gången. Ser även framemot träningsmatcherna vi skall spela mot Irland. Den största utmaningen är språket återigen, hoppas kunna kommunicera ännu bättre med min lagkamrater på ryska.

Vilka mål har du satt upp med din fotboll?
– Mitt mål med fotboll är såklart att komma så högt upp som möjligt. Jag tänker att jag inte vill sätta något direkt mål utan jag vill utvecklas samt ta steg framåt varje dag.

Du står och vaktar målet i IFK Haninge till vardags, dina förväntningar inför årets säsong?
– Inför kommande säsong vill jag utveckla mig mycket mer spelmässigt. Jag vill även att vi etablerar oss i Division 2 då vi är nykomlingar. Förstår att det kommer att bli svårt men vi skall göra allt för att det skall bli så.

Läs också: Irma Kurtagić – en av fyra spelare som blivit kallad till Bosnien och Hercegovinas F18-landslag

Önskar Anastasia Azhel all lycka till under lägret!

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media