fbpx
Connect with us

Flickfotboll

HBK kammade noll mot Eskilsminne

Published

on

HELSINGBORG. Säsongsstarten kryper allt närmare och på söndagseftermiddagen spelade Eskilsminne IF:s F16 sin sista träningsmatch innan seriestarten.

Hemma på Västergårds IP kunde Eskilsminne också avgå med en 1-0-seger, sedan Halmstads BK:s F15/16 besegrats. Trots förlusten var halländskorna nöjda med sin insats.

– Jag tycker vi gjorde en bra insats, kämpade på och hade våra mål som jag tyckte att vi satte bra. Tyvärr kom det in ett sista mål men jag tycker vi kämpade vidare och gjorde det bra, säger HBK:s Alva Arvidsson efter förlusten.

LÄS MER: Intervju med Växjö DFF:s Emma Jeppsson

Det var Eskilsminne som tog kommandot i matchen och var spelförande. Någonting som dock öppnade upp för kontringar för HBK, vilket visade sig passa motståndarna väl.

Den bästa möjligheten i första halvlek hade också Halmstad. Alva Arvidsson rann igenom i ett friläge men avslutet gick rakt på Emilia Strand i hemmamålet.

– Jag kom i hög fart och fick lite smått panik där, säger Alva Arvidsson med ett skratt.

Istället tog Eskilsminne över spelet ju längre matchen led och skapade stundtals tryck mot Halmstad, allt som oftast sedan Emma Widesjö kommit igenom på sin högerkant.

Matchens enda mål assisterades också av just Emma Widesjö.

LÄS MER: Hela F17-truppen till Elite Round

Innermittfältaren Alice Hager hittade med en fin genomskärare fram till Widesjö. Hon slog i sin tur ett lågt inlägg som namnen Emma Johansson stötte in i mål.

– Jag tror att vi tappade det där när målet kom in, men vi fortsatte, säger Alva Arvidsson.

Även om Eskilsminne fortsatte att styra spelet saknades inte kvitteringschanser från Halmstad. Allra närmast var Alva Arvidsson. I matchens slutskede rann hon återigen igenom hemmaförsvaret – men Emilia Strand stod för en jätteräddning och ordnade segern åt Eskilsminne.

– Jag försökte sätta den på vänstra stolpen men så kom målvakten där med handen. Jag fick inte riktigt in den. Lite surt.

Det var en eftermiddag där flera spelare, i båda lagen, visade framfötterna. Eskilsminnes 14-åriga duo Alice Hager och Emma Widesjö gjorde båda fina insatser. Den förstnämnda med sitt lugn på innermittfältet och den sistnämnda med sin genombrottskraft på kanten.

LÄS MER: Så ser grupperna i Girls Elite Cup ut

Även målvakten Emilia Strand och HBK:s Alva Arvidsson visade upp ett spel som bådar för en god framtid.

Såväl Eskilsminne som Halmstad har F15-lag anmälda i de regionala serierna den här säsongen, men trots det finns det en möjlighet att spelarna ställs mot varandra i seriespel. Båda lagen har nämligen seniorlag i Division 2 Sydvästra Götaland – och det är ingen omöjlighet att flera spelare från dagens match kommer få spela även där.

Foto: Fr. v. Elsa Lilja, Emma Johansson, Emma Widesjö, Alice Hager.

// Robert Rosén

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media