Connect with us

Flickfotboll

HBK kammade noll mot Eskilsminne

HELSINGBORG. Säsongsstarten kryper allt närmare och på söndagseftermiddagen spelade Eskilsminne IF:s F16 sin sista träningsmatch innan seriestarten.

Hemma på Västergårds IP kunde Eskilsminne också avgå med en 1-0-seger, sedan Halmstads BK:s F15/16 besegrats. Trots förlusten var halländskorna nöjda med sin insats.

– Jag tycker vi gjorde en bra insats, kämpade på och hade våra mål som jag tyckte att vi satte bra. Tyvärr kom det in ett sista mål men jag tycker vi kämpade vidare och gjorde det bra, säger HBK:s Alva Arvidsson efter förlusten.

LÄS MER: Intervju med Växjö DFF:s Emma Jeppsson

Det var Eskilsminne som tog kommandot i matchen och var spelförande. Någonting som dock öppnade upp för kontringar för HBK, vilket visade sig passa motståndarna väl.

Den bästa möjligheten i första halvlek hade också Halmstad. Alva Arvidsson rann igenom i ett friläge men avslutet gick rakt på Emilia Strand i hemmamålet.

– Jag kom i hög fart och fick lite smått panik där, säger Alva Arvidsson med ett skratt.

Istället tog Eskilsminne över spelet ju längre matchen led och skapade stundtals tryck mot Halmstad, allt som oftast sedan Emma Widesjö kommit igenom på sin högerkant.

Matchens enda mål assisterades också av just Emma Widesjö.

LÄS MER: Hela F17-truppen till Elite Round

Innermittfältaren Alice Hager hittade med en fin genomskärare fram till Widesjö. Hon slog i sin tur ett lågt inlägg som namnen Emma Johansson stötte in i mål.

– Jag tror att vi tappade det där när målet kom in, men vi fortsatte, säger Alva Arvidsson.

Även om Eskilsminne fortsatte att styra spelet saknades inte kvitteringschanser från Halmstad. Allra närmast var Alva Arvidsson. I matchens slutskede rann hon återigen igenom hemmaförsvaret – men Emilia Strand stod för en jätteräddning och ordnade segern åt Eskilsminne.

– Jag försökte sätta den på vänstra stolpen men så kom målvakten där med handen. Jag fick inte riktigt in den. Lite surt.

Det var en eftermiddag där flera spelare, i båda lagen, visade framfötterna. Eskilsminnes 14-åriga duo Alice Hager och Emma Widesjö gjorde båda fina insatser. Den förstnämnda med sitt lugn på innermittfältet och den sistnämnda med sin genombrottskraft på kanten.

LÄS MER: Så ser grupperna i Girls Elite Cup ut

Även målvakten Emilia Strand och HBK:s Alva Arvidsson visade upp ett spel som bådar för en god framtid.

Såväl Eskilsminne som Halmstad har F15-lag anmälda i de regionala serierna den här säsongen, men trots det finns det en möjlighet att spelarna ställs mot varandra i seriespel. Båda lagen har nämligen seniorlag i Division 2 Sydvästra Götaland – och det är ingen omöjlighet att flera spelare från dagens match kommer få spela även där.

Foto: Fr. v. Elsa Lilja, Emma Johansson, Emma Widesjö, Alice Hager.

// Robert Rosén

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept Fotboll och studier kombineras i unikt koncept

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept  

Ungdomsfotboll

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Ungdomsfotboll

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet