Connect with us

Flickfotboll

Hanna Ekengren klar för Djurgårdens IF

För en månad sedan kunde vi berätta att Felicia Saving och Hanna Lundkvist lämnat AIK för spel i Hammarby IF DFF och Elitettan. Nu står det klart att nästa spelare lämnar AIK FF.

Läs också: Felicia Saving lämnar AIK – klar för Hammarby & Elitettan

Det är ingen mindre än AIK:s duktiga anfallare Hanna Ekengren som lämnar klubben för spel i Djurgårdens IF F19. Spännande! Tog mig ett litet snack med Hanna Ekengren.

Spännande med Djurgårdens IF, hur kommer det sig att du bestämde dig för att lämnar AIK och varför blev det just DIF? 
– AIK är den föreningen jag har att tacka mycket för när det kommer till min utveckling rent fotbollsmässigt. Jag har varit alldeles för trygg i AIK och en stor anledning till att jag bytte klubb var för att jag kände att jag behövde en ny miljö för att ta nästa steg i min utveckling. Djurgårdens IF är en klubb jag har funderat länge på då jag känner många spelare som spelar där. Jag vet att jag kommer kunna fortsätta sträva mot mina mål, det är bara att jag byter klubbfärger från AIK till Djurgårdens IF istället.

Laget är ett extremt bra gäng på och utanför planen, där alla accepteras,  vågar köra på och blir sedda både som lag och av laget samt av tränare och föreningen. Tjejerna får bra förutsättningar för att bedriva bra verksamhet, vilket får mig att bära DIF-märket med större stolthet än om förutsättningar, sammanhållningen och satsningen varit något annat. Jag tycker att alla spelare på alla olika nivåer ska få chansen att känna sig viktiga och bli sedda inom sporten, det motiverar än mer än man kan tro!

Läs också: Med uppdrag att sätta Ungdomsfotbollen i rampljuset

Vad har du för förväntningar på säsongen som kommer ?
– Skall jag vara helt ärlig så har jag inte tänkt särskilt mycket kring det då jag har valt att lägga fokus på här och nu. Jag tänker också att det är svårt att säga något då jag inte tillhört klubben särskilt länge. Men vad är grejen med att idrotta på bra nivå om man inte vill vinna och ha kul? 

Jag trivs bra och laget har tagit emot mig med öppna armar. Därför känns det som att vi tillsammans kommer kunna leva upp till det som förväntas. Sedan är det viktigt att ha kul, det får vi inte glömma. Men jag ser framemot säsongen väldigt mycket och jag är taggad på att dra igång ordentligt.

Läs också: Guld till Djurgårdens IF i Växjö DFF Invitational Cup

Önskar Hanna Ekengren all lycka till i sin nya klubb. Du är grym!

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Owen Southgate från NYSA Sweden Owen Southgate från NYSA Sweden

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Ungdomsfotboll

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön 46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet