Connect with us
Fotboll och studier kombineras i unikt koncept
Owen Southgate, grundare av NYSA Sweden

Ungdomsfotboll

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept  

Drömmer du om att kunna leva som ett fotbollsproffs? Nu har du chansen, samtidigt som du studerar. Tack vare NYSA Sweden, i samarbete med den brittiska storklubben Wolverhampton Wanderers, erbjuds möjligheten att få utöva sporten du älskar på heltid, samtidigt som du studerar.

– Vi erbjuder en helhetslösning för individen. Vi har försökt replikera upplevelsen att vara en professionell fotbollsspelare. Du får boende, mat, träning på dagarna och all support du kan tänka dig, säger Owen Southgate, grundare av NYSA Sweden. 

NYSA Sweden grundades av britten Owen Southgate, som själv har en gedigen fotbollsbakgrund. Han identifierade svårigheterna i övergången från ungdomsfotboll till seniorfotboll och att många spelare, som till exempel inte lyckas få A-lagskontrakt, lätt tappas. Därför kom han på det unika konceptet, som kan liknas det som erbjuds på collage i USA. Erbjuds du en plats får du allt du behöver för att kunna flytta och leva som ett fotbollsproffs, samtidigt som du också studerar. Och allt kan finansieras via CSN.


– Varje individ får en egen skräddarsydd plan. Normalt sett tränar man fotboll på förmiddagen, följt av det individen behöver i form av till exempel extra fysträning och därefter är det studier. Vi jobbar också tätt med företag som specialiserar sig på spelares hälsa och den psykiska hälsan är oerhört viktig för oss och för spelarens fortsatta utveckling, säger Southgate. 

Du får alltså boende, mat, högkvalitativ träning med duktiga tränare och medspelare och det stöd du behöver för att kunna lyckas, samtidigt som du bygger din framtid med studier. 

Satsningen görs tillsammans med Premier League-klubben Wolverhampton Wanderers, i folkmun ”Wolves”, som möjliggör stora synergieffekter för spelarna.

– ”Wolves” är ett starkt varumärke och de tror på vårt koncept. De förser oss med tränare, nyttiga insikter och dessutom får man som spelare möjligheten att komma till deras anläggning, bli tränad av Premier League-tränare och få uppleva det många fotbollsspelare drömmer om. ”Wolves” i sin tur tror på nätverksbyggandet som det här samarbetet ger och ser Skandinavien som en marknad med stor potential. 

Just nu är vårens kull i full gång och anmälan till hösten är nu öppen.
– Vi har stort tryck på anmälningar, vilket är otroligt roligt, avslutar Southgate.

Är du intresserad av att veta mer? 
https://www.nysasweden.com/nysawolves
hello@nysasweden.com

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Ungdomsfotboll

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Ungdomsfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet