fbpx
Connect with us

Flickfotboll

FC Rosengård vinnare av inofficiella Skandinaviska Mästerskapen

Published

on

Direkt efter bronsmatchen mellan Djurgårdens IF och norska Vålerenga IF väntade finalen i inofficiella Skandinaviska Mästerskapen. FC Rosengård mot Bröndby IF från Danmark.

Läs också: Hanna Ekengren fyramålsskytt när Djurgårdens IF vann

FC Rosengård inledde den här miniturneringen genom att besegra Vålerenga IF från Norge med hela 7-0 i fredags och Bröndby IF besegrade Djurgårdens IF med 3-2.

Jag trodde att FC Rosengård skulle får det väldigt svårt mot Bröndby IF som av erfarenhet alltid har bra lag i alla åldersgrupper. Men idag var det ett taggat FC Rosengård som vi fick se inne i Prioritet Serneke Arena.

När domaren blåste för halvtidsvila så stod resultattavlan på 2-0 till FC Rosengård efter två mål av duktiga Cassandra Harletun.

Läs också: Wow, FC Rosengård – tack för en magiskt första halvlek

Precis som i andra halvlek mellan Djurgårdens IF och Vålerenga IF blev även den här andra halvleken lite tråkig och händelsefattig. Tycker att FC Rosengård kontrollerade matchen på ett exemplariskt sätt och vann sedan matchen med 2-1. Bröndby lyckades reducera i den 91 minuten.

FC Rosengård står som segrare av den första upplagen av det som kan komma att bli Skandinaviska Mästerskapen för F17-lag. Bra jobbat och stort grattis, FC Rosengård!

Håller tummarna för att klubbarna tycker att detta med Skandinaviska Mästerskapen är ett bra upplägg och att vi får se det nästa år, då som officiella Skandinaviska Mästerskapen.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media