fbpx
Connect with us

Flickfotboll

VDFF: Enskede IK vann Stockholmsderbyt, Matilda Vinberg tvåmålskytt

Published

on

Då var den andra semifinalen i b-slutet färdigspelad här i Tipshallen och Växjö DFF Invitational Cup 2017. Vi fick se ett riktigt Stockholmsderby mellan Enskede IK och AIK FF.

Läs också: Bra start av Enskede IK i Växjö Invitational Cup

Som jag har skrivit tidigare så ställer AIK FF upp med sitt F03-lag och det märks tydligt att lagen här är ett år äldre. Dom hänger inte riktigt med rent fysiskt och det har varit deras största motstånd i den här turneringen.

Enskede IK spelar väldigt fin fotboll och har precis som AIK många individuell skickliga spelare. En fröjd att se dom spela för en fotbollsälskare som mig.

Matchen avgjordes under dom första tio minuterna då Matilda Vinberg höll sig framme inte bara en gång utan två. Enskede IK vann komfortabelt matchen med 2-0. Nu förbereder sig Enskede IK för att spela b-finalen mot Växjö DFF som drar igång 13:30 här i Tipshallen, Växjö.

Läs också: VDFF: Smilla Cederbergs drömmål sänkte Enskede IK

AIK FF kommer att ställas mot Onsala BK i bronsmatchen i b-slutspelet. Kul att Sefanit Samrawe blev vald till matchens lirare av tävlingsledningen. Skulle inte förvåna mig om vi får se henne i landslagssammanhang framöver.

Läs också: VDFF: AIK:s Sefanit Samrawe, vilken härlig lirare

Grattis Enskede IK till finalplatsen.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media