fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Träslövsläges Dana Cup-resa slutade i 8-delsfinalen

Published

on

Sista matchen av Dana Cup 2017 för oss på Ungdomsfotboll.se fick bli 8-delsfinalen mellan Trävslövsläge IF och tyska Düren-Niederau FC 1908.

Läs också: Dana Cup: Tyskarna blev alldeles för starka – Cupäventyret över för Varbergs GIF

Matchen mellan dom bägge lagen hann knappt börja innan tyskarna tog ledningen med 1-0 redan i den första spelminuten. Det kändes som att Träslövsläge inte alls var med på den aggressiva pressen som tyskarna satte direkt från avspark och istället blev man väldigt överraskad och fick det väldigt tufft.

Düren-Niederau FC 1908 utökade sedan sin ledning till 2-0 på en hörna där Träslövsläge-målvakten Emil Kaloczy fick svårt att greppa bollen och istället släppte en retur som en av tyskarna i straffområdet lyckades trycka in.

Läs också: Dana Cup: Emil Kaloczy storspelade i svenskmötet – Träslövsläge IF vidare till 8-delsfinal

En massiv press från tyskarna under första tio minuterna och det blev direkt en uppförsbacke för Träslövsläge. Det dröjde dryga kvarten innan Träslövsläge fick sin första chans och kort därefter kom ännu en men utan något resultat. Ofta kom Träslövsläge IF så långt ner i banan när dom försvarade mot tyskarna att när dom väl skulle ställa om så blev det en eller kanske två spelare som orkade följa med upp i omställningarna.

Läs också: Dana Cup: Träslövsläge IF besegrade Hausvik FK – klara för 32-delsfinal

Ställningen 2-0 till tyskarna i halvlek skulle jag säga var ganska rättvis sett till matchbilden och det skulle kräva en rejäl uppryckning under andra halvlek för att man skulle ha chansen att komma tillbaka i matchen.

Trots att man kändes lite aggressivare i andra så lyckades man inte att komma tillbaka. Istället var det tyskarna som utökade sin ledning till 3-0 i slutet av matchen. Tyvärr slutade Träslövsläges resa i Dana Cup i 8-delsfinalen och vi passar på att tacka för att vi fick följa er under Dana Cup 2017. Bra jobbat!

//Jonathan Enzo Arnet

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media