fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Sverigecupen: Bloggläsarnas favoriter Segeltorps IF övertygade, nu väntar final

Publicerad

den

Då har båda semifinalerna spelats klart här på Örsholmens IP. BK Häcken ställdes mot Segeltorps IF och Örebro SK ställdes mot AIK FF.

Jag valde att bevaka matchen mellan BK Häcken och Segeltorps IF. Det märks att spelarna är trötta nu efter fyra fullspäckade dagar med fotboll. Häcken har ett par viktiga spelare som har skavanker och som inte kom till start idag. Segeltorps IF såg dock mycket piggare ut, antar att man har gått runt på truppen på ett bättre sätt.

Segeltorps IF fick en tidigt ledning efter att lagets duktiga anfallare Emil Westman runnit igenom, 1-0. Därefter så fortsatte Segeltorps IF styra matchbilden med sitt fina passningsspel. Häcken hade det tungt idag och kom inte upp i nivå som dom sett ut tidigare i turneringen.

Tidigt i början av andra halvlek så kunde man göra 2-0, även den här gången genom Emil Westman som ställde till det för Häckens försvar vid flertal tillfällen. Därefter har Segeltorps IF ett ribbskott från Owen Nylund men han fick en till i den 17:e minuten då Owen gör 3-0 framspelad av Emil Westman. Vilket också blev slutresultatet.

Känslan var att det var stor skillnad mellan dom bägge lagen när det kommer till det taktiskt kunnande och individuell skicklighet. Segeltorps IF spelade med en enorm trygghet och var väldigt organiserade i såväl anfallsspelet som försvarspelet.

Efter den här matchen förstår jag varför det snackats så mycket om Segeltorps IF, väldigt imponerande prestation.

I finalen väntar nu duktiga Örebro SK som vann sin semifinal med 2-1 mot AIK efter två mål utav Herman Ragnarsson.

Finalen startar 14:30 på Örsholmens IP.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media