fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Stor dominans av AIK men Whitecaps vann matchen

Published

on

AIK P-03 inledde Lennart Johansson Academy Trophy med att möta Vancouver Whitecaps från Kanada. Jag tänka mig att pressen att vilja prestera i sin egna turnering spelade in i AIKs sätt att börja matchen, dom såg ruskigt spelsugna ut och lade i en hög växel redan från minut ett.

Läs också: Stark insats av AIK & Meja Kuurne imponerade stort

Den höga pressen och det höga bolltempot när dom behandlade bollen gav utdelning väldigt tidigt och man tog ledningen redan efter sju minuter efter att Sudais Kiyemba Mwebe vaket sköt in returen efter att en annan AIK-spelare prickat kryssribban med ett skott utifrån.

Vancouver hade stora problem inledningsvis mot ett hungrigt AIK som jag skulle vilja säga dominerade första halvlek och 0-1 ledningen i halvtid kändes en aning i underkant sett till matchbilden.

Läs också: Xavi Simons Barcelona vände & vann övertygande

Kanadensarna vaknade till ordentligt efter pausen och med mycket energi och löpvilja så kom man tillbaka i matchen med en kvittering redan efter två minuter spelade i andra halvlek genom Eric White. AIK kändes väldigt avslappnade och en aning nonchalanta efter att man styrt matchbilden såpass tydligt i andra som man gjorde och trodde väl att andra halvlek skulle se likadan ut.

Men det räckte inte med att vara det bättre laget med boll idag utan Vancouver Whitecaps inställning och attityd var snäppet vassare och man straffade AIK bara ett par minuter senare på en omställning, 2-1 var ett faktum efter att Lachlan Will skjutit kanadensarna till ledning.

Läs också: Daniele Sabia inledde målskyttet när Inter besegrade Everton

En ledning som stod sig matchen ut då AIK inte riktigt lyckades hämta sig. Men nu får man slicka såren och göra sitt bästa för att ställa om inför kvällens höjdpunkt nämligen mötet mot FC Barcelona klockan 20:15 här på Skytteholms IP Plan-A.

Önskar du att se bra fotboll som vi så rekommenderar jag dig att besöka Lennart Johansson Academy Trophy ikväll. Missa inte!

//Jonathan Enzo Arnet

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media