fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Pablo Moreno stod för tre av målen i Barcelonas utklassning av AIK

Publicerad

den

Gårdagens sista matchen spelades mellan AIK och FC Barcelona P-02 på ett fullsatt Skytteholms IP. Det var häftigt att se så mycket publik på en ungdomsmatch och jag är glad över att jag fick bevittna detta på plats. En underbar inramning av ungdomsfotboll när den är som bäst.

Om matchen, vad skall man skriva? Ja, FC Barcelona är totalt överlägsna och AIK hade absolut inget att sätta emot tyvärr. Barcelona satte oerhörd press på AIK i varje situation och AIK klarade inte av den höga pressen. Det är väl så att Barcelona har sex sekundersregeln? Att erövra och ta tillbaka bollen inom sex sekunder? Så var det verkligen i den här matchen och i deras första match. Det är som att se deras a-lag spela. Hur häftigt som helst.

Redan i sjätte minuten tog Barcelona ledningen med 1-0 via Robert Navarro. Sedan dröjde det tretton minuter innan Barcelona kunde utöka sin ledning till 2-0 via Iker Gonzalez. Efter detta lossnade det för Barcelona.

Matchens stora gigant i Barcelona blev Pablo Moreno, han spelstil påminner otroligt mycket om Suarez och han stod för tre av målen i den här matchen. Pablo Moreno är enligt mig Barcelonas och turneringens bästa spelare.

Barcelona kör tyvärr över AIK fullständigt och vinner matchen med 9-0 till slut. AIK var helt chanslösa tyvärr.

Jag vill trots förlusten ändå lyfta Abdi Hakim i AIK återigen som trots den höga pressen från Barcelona spelade oerhört lugnt och kontrollerat. Han styrde och ställde på mitten samt fördelade bra bollar till sina lagkamrater varje gång. En annan spelare hade säkert stressat och slarvat med sina passningar. Det gjorde inte Abdi idag, han håller oerhörd hög klass.

Får ni chansen att se FC Barcelona här på Lennart Johansson Academy Trophy så gör det. Ni kommer inte att ångra er.

Här är FC Barcelonas matcher idag:
14:00 – FC Nordsjaelland – FC Barcelona @ Skytteholms IP B
19:00 – FC Barcelona – Dinamo Zagreb @ Skytteholms IP A

Här med Pablo Moreno efter matchen mot AIK:

insta_pablo

Vi ses på Skytteholms IP. Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer material: Facebook, Instagram, Twitter och @ungdomsfotboll på Snapchat.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2020 Alvarado Sport & Media