Connect with us

Pojkfotboll

Organiserade FC Inter fortsatt obesegrade efter seger mot Breidablik

Då var vi igång med rapporteringen från Lennart Johansson Academy Trophys andra dag. Vi har hunnit med två matcher redan och den senaste matchen var mötet mellan FC Inter från Italien och Breidablik från Island.

En ganska chansfattig match inledningsvis trots att Inter var det klart bättre laget från början till slut så hade man stora problem med att göra mål mot dom hårt arbetande islänningarna.

Inter lyckades alldeles innan halvtidsvilan ändå ta ledningen 1-0 genom högeryttern Dennis Iannello som rann igenom med sin fart och fint placerade in bollen i mål.

I andra halvlek fortsatte Inter att ha ett stort bollinnehav och flera bra möjligheter men hade fortfarande stora svårigheter att komma till klara målchanser.

Det blev spänning framåt i slutet när Breidablik med två minuter kvar skaffade sig ett utmärkt frisparksläge strax till höger utanför Inters straffområde efter att islänningarnas tekniske ytter Danijel Dejan Djuric försökt sig på att utmana. Frisparken serverades som på silverfat mot bortre stolpen där två Breidablik-spelare löpte in omarkerade men sköt över från ett avstånd som såg ut att vara ett givet mål.

Istället var det Inter som knappt en minut senare kunde göra 2-0 när Andrea Cappadonna var framme på en retur efter att Breidabliks målvakt motat undan ett tungt skott utifrån.

En match som till en början var på gränsen till tråkigt avslutades med stor spänning och visade som vi alla vet att det kan vara små marginaler som avgör fotbollsmatcher vilket tillhör charmen med fotboll.

FC Inter har efter tre matcher tre segrar och har fortfarande inte släppt in ett enda mål här på Lennart Johansson Academy Trophy i år. Starkt jobbat! Härnäst möter italienarna Club Brügge från Belgien klockan 19:00 på Skytteholms A-plan.

Breidablik däremot har det lite tyngre, dom jagar fortfarande sin första poäng och sitt första mål i turneringen. Får se om det lossnar för dom i deras nästa match där dom möter Northern Ireland FA från Irland klockan 17:00 på Skytteholms B-plan.