fbpx
Följ oss

Intervjuer

Onsdagsintervjun: Sara Dusi ”Att vara en del av Blåvitt innebär inte bara att vara en fotbollsspelare i ett lag utan så mycket mer”

Publicerad

den

Nu har det blivit dags att släppa den fjärde intervjun i serien onsdagsintervjun. Jag har tidigare intervjuat Filippa Lindblom från Jitex Mölndal BK, Fredrik Hammar från IF Brommapojkarna och Stefan Savic från Ramlösa Södra IF.

Läs också: Onsdagsintervjun: Filippa Lindblom ”Jitex kändes som ett självklart val”

Idag har jag valt att rikta strålkastarna till Göteborg och till IFK Göteborg. I deras flicksektion och i deras juniorlag hittar vi duktiga Sara Dusi. En spelare som jobbar väldigt hårt och besitter väldigt fina kvalitéer något som kommer att ta henne väldigt långt om hon väljer att satsa på fotbollen.

Läs också: Onsdagsintervjun: Brommapojkarnas Fredrik Hammar ”Viljan att vinna & att vara bäst, hatar att förlora!”

Är väldigt glad över att Sara Dusi ville ställa upp på intervjun.

Du har spelat i IFK Göteborg sedan starten. Varför blev det just IFK Göteborg och hur är det att vara en del av föreningen?
– Allting började med att jag brukade följa med mina två små bröder, som också spelar i IFK Göteborg, på deras matcher och träningar. Jag stod ofta på sidan och lekte lite med en boll. Deras tränare såg att jag tyckte att de va kul och uppmuntrade mig till att provträna med Blåvitts tjejer. I början tänkte jag knappt på det men sedan kom jag att tänka på att Isabella Tomic, som tidigare gått i min klass. Hon spelade i IFK och då kontaktade jag henne och sedan dess har jag varit fast.

Att vara en del av IFK Göteborg innebär inte bara att vara en fotbollsspelare i ett lag utan så mycket mer. Vi alla tar hand om varandra och ser till så att ingen är ledsen eller känner sig utanför. Alla tjejer hjälps åt med detta men även vår tränare, Claudio Assuncau. Det är också en bonus att få representera IFK Göteborg.

Ni har ett väldigt duktig lag och jag vet att ni tränar hårt. Hur skulle du vilja summera säsongen som var?
– Jag tycker att vi hade en väldigt bra säsong. Vi har utvecklats jättemycket från första matchen vi spelade till den sista både som lag och individer. Vi spelade i en mer utmanande serie än vad vi tidigare har gjort och vi lyckades komma på en välförtjänt andra plats. Trots mycket positivt har vi tyvärr haft väldigt många skador i laget som har påverkat oss under säsongens gång.

Läs också: Onsdagsintervjun: Ramlösa Södras Stefan Savic ”Jag är snabb & jag utnyttjar det väldigt bra”

Vad har ni som lag satt upp för mål inför säsongen som kommer?
– Vi har väll inte pratat om något specifikt mål men dom största målen är att vi ska utvecklas både som lag och individer samt även att så många som möjligt ska få träna med Kopparberg Göteborgs FC.

Kan du beskriva dig själv som fotbollspelare? Finns det något du hade behövt utveckla?
– Min främsta egenskap är att jag är snabb. Jag skulle också vilja säga att jag är ganska aggressiv och kämpar för att vinna boll. Jag skulle gärna se en stor utveckling i allt jag gör men mest av allt så vill jag utveckla samt förbättra det mentala. Jag blir lätt frustrerad när någonting går fel, till exempel om jag gör en fel pass eller förlorar bollen till motståndaren.

Hur ser du på samarbetet med Kopparberg/Göteborg och hur tror du att det samarbetet kan utveckla dig som fotbollsspelare?
– Personligen tycker att samarbetet är en riktigt rolig och bra grej. Dels för att man får testa på en annan miljö, men också för att Kopparberg har ett bra A-lag som nog de flesta skulle vilja spela med. En sak som jag tycker är bra är att man kan få andra och värdefulla tips från Kopparbergs tränare. Vi har Claudio och han är väldigt bra men det är alltid nyttigt att höra en annan röst ibland. Samarbetet kan utveckla mig som fotbollsspelare genom att jag som sagt får bra tips från deras tränare och även att man får testa på att spela med andra spelare.

Vad har du för förväntningar inför säsongen som kommer?
– Att den här gången ta en första plats i serien vilket jag tycker att vi förtjänar.

Har du satt upp några personliga mål inför säsongen? Om ja, vad för mål och vad kommer det att krävas av dig för att kunna uppnå dessa mål?
– Mina mål är att förbättra det mentala och att få chansen att träna med Kopparbergs A-lag. För att uppnå det första målet så måste jag först och främst försöka att undvika att göra misstag, men eftersom att alla gör misstag så måste jag försöka släppa det och fokusera på att inte bli lika frustrerad när det händer. För att uppnå mitt andra mål så måsta jag visa framfötterna på F19-träningarna.

Vill tacka Sara Dusi för att hon ville ställa upp på intervjun. Vill även passa på att önska henne och IFK Göteborg all lycka till under säsongen.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Flickfotboll

Kristianstads Elvira Olofsson hyllar nya F17-serien: ”Kan utvecklas väldigt mycket”

Publicerad

den

Elvira Olofsson, 15, är en del av Kristianstads DFF:s duktiga F17-lag. Ungdomsfotboll.se fick en pratstund med den talangfulla innermittfältaren efter fredagens träning på Kristianstads IP.

Till vardags huserar Olofsson som offensiv mittfältare i KDFF.

– Jag är ganska teknisk. Offensiv. Jag gillar att söka boll och dribbla mycket, säger Elvira Olofsson.

Vad känner du att du vill förbättra?
Mycket med skotten, avsluten. Jag är ju offensiv innermittfältare och brukar komma upp i banan.

LÄS MER: Intervju med Skepplandas Linnea Enyck

Förra säsongen spelade Elvira Olofsson i Kristianstads DFF:s F17- och F19-lag. I en ny utgångsposition lossnade det ordentligt rent målmässigt. Hon gjorde totalt 16 mål under säsongen och utvecklades till ett farligt offensivt vapen i KDFF.

Det bara lossnade lite. Det blev inte så mycket mål året innan. Då gjorde jag bara två mål, men då spelade jag på en annan position som defensivt mittfältare. Sen när jag bytte position där lossnade det ganska snabbt.

Karriären började som fyraåring då Elvira Olofsson inledde med att spela i pojklaget Yngsjö IF. Kort därefter gick hon över till att börja spela med ett flicklag i Åhus IF. För tre år sedan gjorde Elvira Olofsson flytten till Kristianstads DFF.

I år kommer KDFF och Elvira Olofsson spela i nystartade F17-SM, som ersätter F16-SM den här säsongen.

LÄS MER: Hammarby flyttar upp Merlinda Shabanaj till A-laget

Det verkar spännande. Bättre lag, nya lag, mer elitsatsande lag. Det kommer bli högre tempo och jag tror att vi kan utvecklas väldigt mycket från det.

Var tror du ni står er i konkurrensen?
Om vi spelar vårt spel tror jag det kan gå ganska bra. Vi har ett fint spel när vi får igång det och kontrar snabbt. Det är vad vi är bra på. Jag tror det kan gå ganska bra.

Förutom spel i F17 och F19 har Elvira Olofsson fått känna på att träna med seniorlaget, vilka förra säsongen bärgade en fjärdeplats i Damallsvenskan.

Jag har fått träna några gånger. Nu i vinter har jag tränat en gång i veckan i tre veckor. Sen var jag uppe i somras en gång och tränade också. Annars har det inte blivit så mycket. Det har inte varit nån match.

Hur har det varit?
Det har känts bra. Jag har utvecklats väldigt mycket.

Vad är den stora skillnaden i A-laget?
Tempot på spelen och skickligheten. Fysiskt är jag inte den starkaste spelaren men det känns utmanande.

LÄS MER: Intervju med Örebros Ebba Cabander ”Varit det roligaste och mest utvecklande året hittills”

I år hoppas Elvira Olofsson få träna mer med A-laget och spela mer med F19. En dröm är också att en dag få dra på sig den blågula landslagströjan.

Då hon är född 2003 tillhör hon den årskull som Skåne valde att inte skicka till Elitlägret i Halmstad – och som en följd har skånskorna inte blivit uttagna till landslaget.

I början kändes det ganska surt men nu har vi fått en liten chans i och med ett extrainsatt läger. Det känns som en liten chans även om det inte är helt rättvist, men det kan det inte alltid vara. Det är bara att hoppas att de fortsätter se oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Intervjuer

Gothia Cup stora målet för Adrian Svanbäck: ”Satsar på finalen och vinna den”

Publicerad

den

Helsingborgs IF inledde på söndagen A-slutspelet med en 2-0-seger mot Hässleholms IF. En av målskyttarna i vinsten var Adrian Svanbäck, 14, som utgick med en skada i baksidan, vilket innebar att han fick gå med lindat knä efter matchen.

Läs också: HIF besegrade HIF i Ligacupen

Trots det var det muntra miner efter segern.

– Min insats var väldigt bra framförallt offensivt tycker jag men även defensivt, säger Adrian Svanbäck efter matchen.

Hur ser du på fortsättningen av Ligacupen? Vad tror du om era chanser?
– Jag tror det är positivt men Häcken är ett bra lag. De blir tuffa.

Läs också: Ungdomsfotboll.se utökar sin bevakning – Skåne här kommer vi

Vad tänker du mer om resten av säsongen? Vad har ni mer för målsättningar med laget?
 Det är Gothia Cup. Satsar på finalen och vinna den.

Vad har du själv för målsättningar?
 Göra många mål och bli bäst.

I HIF-kretsar är namnet Svanbäck bekant. Pappa Fredrik Svanbäck spelade i Helsingborg 2004-2009 och har även ett förflutet i Landskrona BoIS och Höganäs BK. När Adrian Svanbäck började sin karriär var det också i Helsingborgs IF.

– Jag har bara spelat här i HIF, sen jag var fem år eller nåt sånt.

Läs också: Guld till BK Häcken U16 i Ligacupen 2017/2018

I Ligacupen ställs Helsingborgs IF förutom Hässleholms IF mot BK Häcken, FK Karlskrona, Husie IF och Ängelholms FF. Trots segern menar Adrian Svanbäck att det första motståndet var tufft.

– De är ett riktigt bra lag, speciellt deras vänsterytter och forwards. Deras backlinje är offensiv.

Helsingborg ställs i nästa match mot Husie IF den 15 februari.

//Robert Rosén

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Intervjuer

Intervju med Hammarbys Grace Cespedes

Publicerad

den

I helgen var Hammarby IF F17 på plats i Göteborg och Prioritet Serneke Arena för att ha ett litet matchläger. Dom ställdes mot Lerums IS i lördags och IFK Göteborg i söndags.

Läs också: Straffar avgjorde finalen mellan Lerum IS och Hammarby IF FF

Tyvärr blev det förlust i båda matcherna och vill du läsa mer om matchen mot Lerums IS så kan du göra det här: Lerums IS fick sin revansch från Gothia Cup-finalen – besegrade Hammarby IF

Efter matchen mot Lerums IS så passade jag på att ta ett litet snack med Hammarbys duktiga mittfältare Grace Cespedes.

Vad har du att säga om matchen?
– Jag tycker att det är en tuff match. Lerum gör det väldigt bra försvarsmässigt. Vi försöker hitta våra kanter med det är svårt då Lerums gör ett bra jobb med att täcka dom ytorna. Jag kan tycka att vi är lite osäkra på vårt spel och borde ha litat mer på vårt spel. Men jag tycker att det var en tuff och jämn match. Nu är det bara att åka hem till Stockholm och fundera på vad vi måste bli bättre på.

Läs också: Hammarby IF är klara för final i Växjö DFF Invitational Cup 2018

Du har nyligen fått en väldigt fin utmärkelse, berätta mer!
– Eftersom att jag är chilenare och har chilenskt blod så har jag fått utmärkelsen ”Årets framtida chilenska fotbollsspelare”. Dom har tittat på mig under säsongen som var, det häftiga är att jag tävlade mot duktiga killar och dom valde mig. Är väldigt tacksam och glad över att ha fått det här priset.

Vad har du för förväntningar inför säsongen som kommer?
– Mina förväntningar är att vi skall vinna vår serie i Stockholm, sedan skall vi till Gothia Cup och Madrid och hoppas att vi vinner dom cuperna. Lyckas som lag och som fotbollspelare. Det långsiktiga målet är att kunna ta en plats i damlaget framöver.

Läs också: Ungdomsfotboll.se åker på turné

Passar på att tacka Grace Cespedes för pratstunden och gratulerar även till den fina utmärkelsen. Skall bli kul att se er spela i Girls Elite Cup!

//Rudy Alvarado


Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media