fbpx
Följ oss

Intervjuer

Onsdagsintervjun: Sara Dusi ”Att vara en del av Blåvitt innebär inte bara att vara en fotbollsspelare i ett lag utan så mycket mer”

Publicerad

den

Nu har det blivit dags att släppa den fjärde intervjun i serien onsdagsintervjun. Jag har tidigare intervjuat Filippa Lindblom från Jitex Mölndal BK, Fredrik Hammar från IF Brommapojkarna och Stefan Savic från Ramlösa Södra IF.

Läs också: Onsdagsintervjun: Filippa Lindblom ”Jitex kändes som ett självklart val”

Idag har jag valt att rikta strålkastarna till Göteborg och till IFK Göteborg. I deras flicksektion och i deras juniorlag hittar vi duktiga Sara Dusi. En spelare som jobbar väldigt hårt och besitter väldigt fina kvalitéer något som kommer att ta henne väldigt långt om hon väljer att satsa på fotbollen.

Läs också: Onsdagsintervjun: Brommapojkarnas Fredrik Hammar ”Viljan att vinna & att vara bäst, hatar att förlora!”

Är väldigt glad över att Sara Dusi ville ställa upp på intervjun.

Du har spelat i IFK Göteborg sedan starten. Varför blev det just IFK Göteborg och hur är det att vara en del av föreningen?
– Allting började med att jag brukade följa med mina två små bröder, som också spelar i IFK Göteborg, på deras matcher och träningar. Jag stod ofta på sidan och lekte lite med en boll. Deras tränare såg att jag tyckte att de va kul och uppmuntrade mig till att provträna med Blåvitts tjejer. I början tänkte jag knappt på det men sedan kom jag att tänka på att Isabella Tomic, som tidigare gått i min klass. Hon spelade i IFK och då kontaktade jag henne och sedan dess har jag varit fast.

Att vara en del av IFK Göteborg innebär inte bara att vara en fotbollsspelare i ett lag utan så mycket mer. Vi alla tar hand om varandra och ser till så att ingen är ledsen eller känner sig utanför. Alla tjejer hjälps åt med detta men även vår tränare, Claudio Assuncau. Det är också en bonus att få representera IFK Göteborg.

Ni har ett väldigt duktig lag och jag vet att ni tränar hårt. Hur skulle du vilja summera säsongen som var?
– Jag tycker att vi hade en väldigt bra säsong. Vi har utvecklats jättemycket från första matchen vi spelade till den sista både som lag och individer. Vi spelade i en mer utmanande serie än vad vi tidigare har gjort och vi lyckades komma på en välförtjänt andra plats. Trots mycket positivt har vi tyvärr haft väldigt många skador i laget som har påverkat oss under säsongens gång.

Läs också: Onsdagsintervjun: Ramlösa Södras Stefan Savic ”Jag är snabb & jag utnyttjar det väldigt bra”

Vad har ni som lag satt upp för mål inför säsongen som kommer?
– Vi har väll inte pratat om något specifikt mål men dom största målen är att vi ska utvecklas både som lag och individer samt även att så många som möjligt ska få träna med Kopparberg Göteborgs FC.

Kan du beskriva dig själv som fotbollspelare? Finns det något du hade behövt utveckla?
– Min främsta egenskap är att jag är snabb. Jag skulle också vilja säga att jag är ganska aggressiv och kämpar för att vinna boll. Jag skulle gärna se en stor utveckling i allt jag gör men mest av allt så vill jag utveckla samt förbättra det mentala. Jag blir lätt frustrerad när någonting går fel, till exempel om jag gör en fel pass eller förlorar bollen till motståndaren.

Hur ser du på samarbetet med Kopparberg/Göteborg och hur tror du att det samarbetet kan utveckla dig som fotbollsspelare?
– Personligen tycker att samarbetet är en riktigt rolig och bra grej. Dels för att man får testa på en annan miljö, men också för att Kopparberg har ett bra A-lag som nog de flesta skulle vilja spela med. En sak som jag tycker är bra är att man kan få andra och värdefulla tips från Kopparbergs tränare. Vi har Claudio och han är väldigt bra men det är alltid nyttigt att höra en annan röst ibland. Samarbetet kan utveckla mig som fotbollsspelare genom att jag som sagt får bra tips från deras tränare och även att man får testa på att spela med andra spelare.

Vad har du för förväntningar inför säsongen som kommer?
– Att den här gången ta en första plats i serien vilket jag tycker att vi förtjänar.

Har du satt upp några personliga mål inför säsongen? Om ja, vad för mål och vad kommer det att krävas av dig för att kunna uppnå dessa mål?
– Mina mål är att förbättra det mentala och att få chansen att träna med Kopparbergs A-lag. För att uppnå det första målet så måste jag först och främst försöka att undvika att göra misstag, men eftersom att alla gör misstag så måste jag försöka släppa det och fokusera på att inte bli lika frustrerad när det händer. För att uppnå mitt andra mål så måsta jag visa framfötterna på F19-träningarna.

Vill tacka Sara Dusi för att hon ville ställa upp på intervjun. Vill även passa på att önska henne och IFK Göteborg all lycka till under säsongen.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Flickfotboll

Ida Gustafsson nöjd efter Dösjöbros succéstart: ”Ser väldigt lovande ut”

Publicerad

den

DÖSJEBRO. Den sydligaste serien i F17-SM – SM F17 Södra Götaland – innehåller några av de tyngsta lagen i fotbollssverige. FC Rosengård, Kristianstads DFF och Växjö DFF är alla med i serien och är på jakt efter slutspelssplatsen som leder till SM-slutspel.

Toppar tabellen efter fem omgångar gör dock ingen av de damallsvenska föreningarna. Istället är det Dösjöbro IF – från det lilla samhället med cirka 900 invånare – som leder SM F17 Södra Götaland.

I toppmötet mot Fortuna FF kom den femte raka segern och utöver full pott är Dösjöbro IF även det lag som släppt in färst mål i serien.

LÄS MER: Landslagsmeriterade Isabella Grujic om flytten till Rosengård: ”Jag ville utvecklas mer”

– Det känns riktigt bra faktiskt, säger försvararen Ida Gustafsson om den imponerande segerraden.

Vad är det som gjort att det gått så bra?
– Vi är tillsammans. Vi känner varandra väl och kan varandra innantill och utantill, om man säger så.

Säsongen må vara lång men den fina starten gör att det börjar bli dags för Dösjöbro IF att revidera sin målsättning.

– Säsongen (målsättningen reds. anm.) var väl att vi skulle komma topp fem. Men än så länge ser det väldigt lovande ut, efter de här matcherna som har spelats.

Det kanske är läge att ändra den målsättningen?
– Ja! Men verkligen.

LÄS MER: Mikaela Cindric, 13, trivs i F15-serien: ”Känner mig fortfarande hemma här”

17-åriga Ida Gustafsson är mittback i det framgångsrika F17-laget, men utöver det spelar hon även med föreningens seniorlag som huserar i Division 1 Södra Götaland.

När det gäller de personliga målsättningarna har hon redan hunnit med att infria ett av målen.

– Att göra det så bra som möjligt, inte släppa in så många mål och försöka göra ett mål. Jag har ju gjort ett mål, så det är ändå kul, avslutar Dösjöbro-produkten med ett skratt.

// Robert Rosén.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Intervjuer

Markus Björkqvist om landslagskallelsen: ”Ska bli spännande”

Publicerad

den

HELSINGBORG. När Malmö FF besegrade Helsingborgs IF med 1-0 i P17 Allsvenskan Södra imponerade Markus Björkqvist stort. Innermittfältaren vann närkamper, fördelade boll och visade prov på både spelsinne och fin teknik.

När förbundskapten Roger Franzén nyligen presenterade P16-landslagstruppen till en fyrnationsturnering i Portugal fanns Markus Björkqvist också med i Blågult för första gången.

– Det ska bli spännande. Möta bra motstånd i Portugal, Belgien och Paraguay, säger Markus Björkqvist efter segern mot Helsingborgs IF.

LÄS MER: Oscar Uddenäs har sikte på dubbla guld och EM-slutspel

När fick du beskedet?
– Vi fick mejl för en vecka sedan ungefär.

Vad var din reaktion då?
– Ja, jag blev riktigt glad, såklart.

Vad tror du det är som gjorde att du blev uttagen?
– Jag har bara spelat mitt eget spel, bara kämpat och hoppats på det bästa.

Sin spelstil beskriver Markus Björkqvist på följande vis:

– En stark innermittfältare med bra spelförståelse och bra teknik.

LÄS MER: Sju debutanter kallade när P16-landslaget spelar Uefa-turnering

Åter till landslaget. Var det nåt du trodde att du skulle bli uttagen till?
– Alltså, jag hade det på tanken men det var inte så att jag tänkte: ”Jag kommer komma med, 100 procent”. Men jag tänkte lite och hoppades, såklart.

För Markus Björkqvist inleddes karriären annars i Husie IF. I tidig ålder tog han sedan klivet över till Malmö FF – men där blev det bara två år den första svängen.

– Sen blev jag kickad därifrån då och gick tillbaka till Husie. Då spelade jag där i tre år till. Sen kontaktade MFF mig igen och sen provspelade jag där. Sen har jag bara spelat här.

När kom du tillbaka till MFF då?
– Det var för ungefär ett och ett halvt år sen.

LÄS MER: Viktor Widell om U17-EM: ”Känns som att man inte smält det än”

I Malmö FF huserar Björkqvist enbart i U17-laget, där målsättningen föga förvånande är att vinna SM-guld. Mittfältarens egna målsättningar beskriver han enligt följande:

– Det är bara att göra allt och se var jag hamnar. Kämpa in i det sista.

Landslagsturneringen som Markus Björkqvist är kallad till spelas 10-14 maj. I truppen ingår ytterligare tre spelare från Malmö FF: August Karlin, Casper Nilsson och Isak Bjerkebo.

// Robert Rosén

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

Landslagsmeriterade Isabella Grujic om flytten till Rosengård: ”Jag ville utvecklas mer”

Publicerad

den

MALMÖ. När FC Rosengård besegrade BK Höllviken med 4-2 i SM F17 Södra Götaland stod Isabella Grujic, 16, för en stark insats. Efter segern tog Ungdomsfotboll.se en pratstund med mittbacken.

– Jag är en fotbollsspelare som är ganska bra med långa bollar, bra på att ta över dem. Sen har jag ganska bra spelförståelse. Jag kan ganska lätt se innan spelarna passar var bollen ska komma, beskriver sig Isabella Grujic.

Mittbacken inledde karriären i Husie IF. Så sent som i januari tog hon sedan klivet över till stadens flaggskepp inom damfotbollen, FC Rosengård.

– Dels ville jag utvecklas mer som fotbollsspelare. Jag ville spela på en lite högre nivå. Sen tycker jag om Rosengårds tänkande gällande träning och så. Det var nog för att jag själv skulle utvecklas så mycket som möjligt, säger Isabella Grujic.

LÄS MER: Mikaela Cindric, 13, trivs i F15-serien: ”Känner mig fortfarande hemma här”

I sin nya klubb har 16-åriga Grujic fått kliva rakt in i den nystartade SM-serien för F17-lag. För FC Rosengård har seriespelet inletts med två vinster och en oavgjord – och Isabella Grujic hymlar inte med att de har sikte på slutspelet i höst.

– För laget är det att vinna serien, såklart, och försöka ta en match i taget och vinna den, säger hon och fortsätter med sina egna målsättningar:

– För mig själv är det nog att spela så mycket som möjligt. Få så mycket speltid som möjligt och träna så mycket som möjligt, eftersom jag själv med är ny i laget.

LÄS MER: Emma Widesjö vill slå sig in i Eskilsminnes akademilag

Under tiden i Husie IF matchades Isabella Grujic inte bara i klubblaget. Hon fick då även erfarenhet av landslagsspel. Dock inte för Sverige – utan istället för Serbien.

– Det var ganska länge sen jag var där. Jag var där en sommar. Då var jag där med F17, en trupp där, och då var jag bara 14 år. Så det var ganska stor skillnad, men jag tyckte det gick bra då. Det var typ ett läger. Man sov över där, sen tränade man två gånger om dagen och hade teori. Det var mycket fotboll hela tiden, men det var jättekul.

– Sen i mars förra året åkte jag dit igen. Tyvärr blev jag sjuk, men jag spelade två stycken landslagslandskamper.

LÄS MER: Halmstads Alva Arvidsson har sikte på seniorlaget

Hur ser du på det om du skulle få välja mellan Sverige och Serbien?
– (skratt), nej men det har ju inte hänt än. Men jag tror jag skulle valt Sverige. Det är närmare och så.

Det var som sagt förra året du sist var med Serbien. Har du kontakt med dem eller hur ser det ut?
– Det är inte så mycket jag som har kontakt, utan då är det min pappa. Men nej, vi har inte så mycket kontakt.

// Robert Rosén

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media