Connect with us

Intervjuer

Onsdagsintervjun: Sara Dusi “Att vara en del av Blåvitt innebär inte bara att vara en fotbollsspelare i ett lag utan så mycket mer”

Nu har det blivit dags att släppa den fjärde intervjun i serien onsdagsintervjun. Jag har tidigare intervjuat Filippa Lindblom från Jitex Mölndal BK, Fredrik Hammar från IF Brommapojkarna och Stefan Savic från Ramlösa Södra IF.

Läs också: Onsdagsintervjun: Filippa Lindblom ”Jitex kändes som ett självklart val”

Idag har jag valt att rikta strålkastarna till Göteborg och till IFK Göteborg. I deras flicksektion och i deras juniorlag hittar vi duktiga Sara Dusi. En spelare som jobbar väldigt hårt och besitter väldigt fina kvalitéer något som kommer att ta henne väldigt långt om hon väljer att satsa på fotbollen.

Läs också: Onsdagsintervjun: Brommapojkarnas Fredrik Hammar ”Viljan att vinna & att vara bäst, hatar att förlora!”

Är väldigt glad över att Sara Dusi ville ställa upp på intervjun.

Du har spelat i IFK Göteborg sedan starten. Varför blev det just IFK Göteborg och hur är det att vara en del av föreningen?
– Allting började med att jag brukade följa med mina två små bröder, som också spelar i IFK Göteborg, på deras matcher och träningar. Jag stod ofta på sidan och lekte lite med en boll. Deras tränare såg att jag tyckte att de va kul och uppmuntrade mig till att provträna med Blåvitts tjejer. I början tänkte jag knappt på det men sedan kom jag att tänka på att Isabella Tomic, som tidigare gått i min klass. Hon spelade i IFK och då kontaktade jag henne och sedan dess har jag varit fast.

Att vara en del av IFK Göteborg innebär inte bara att vara en fotbollsspelare i ett lag utan så mycket mer. Vi alla tar hand om varandra och ser till så att ingen är ledsen eller känner sig utanför. Alla tjejer hjälps åt med detta men även vår tränare, Claudio Assuncau. Det är också en bonus att få representera IFK Göteborg.

Ni har ett väldigt duktig lag och jag vet att ni tränar hårt. Hur skulle du vilja summera säsongen som var?
– Jag tycker att vi hade en väldigt bra säsong. Vi har utvecklats jättemycket från första matchen vi spelade till den sista både som lag och individer. Vi spelade i en mer utmanande serie än vad vi tidigare har gjort och vi lyckades komma på en välförtjänt andra plats. Trots mycket positivt har vi tyvärr haft väldigt många skador i laget som har påverkat oss under säsongens gång.

Läs också: Onsdagsintervjun: Ramlösa Södras Stefan Savic ”Jag är snabb & jag utnyttjar det väldigt bra”

Vad har ni som lag satt upp för mål inför säsongen som kommer?
– Vi har väll inte pratat om något specifikt mål men dom största målen är att vi ska utvecklas både som lag och individer samt även att så många som möjligt ska få träna med Kopparberg Göteborgs FC.

Kan du beskriva dig själv som fotbollspelare? Finns det något du hade behövt utveckla?
– Min främsta egenskap är att jag är snabb. Jag skulle också vilja säga att jag är ganska aggressiv och kämpar för att vinna boll. Jag skulle gärna se en stor utveckling i allt jag gör men mest av allt så vill jag utveckla samt förbättra det mentala. Jag blir lätt frustrerad när någonting går fel, till exempel om jag gör en fel pass eller förlorar bollen till motståndaren.

Hur ser du på samarbetet med Kopparberg/Göteborg och hur tror du att det samarbetet kan utveckla dig som fotbollsspelare?
– Personligen tycker att samarbetet är en riktigt rolig och bra grej. Dels för att man får testa på en annan miljö, men också för att Kopparberg har ett bra A-lag som nog de flesta skulle vilja spela med. En sak som jag tycker är bra är att man kan få andra och värdefulla tips från Kopparbergs tränare. Vi har Claudio och han är väldigt bra men det är alltid nyttigt att höra en annan röst ibland. Samarbetet kan utveckla mig som fotbollsspelare genom att jag som sagt får bra tips från deras tränare och även att man får testa på att spela med andra spelare.

Vad har du för förväntningar inför säsongen som kommer?
– Att den här gången ta en första plats i serien vilket jag tycker att vi förtjänar.

Har du satt upp några personliga mål inför säsongen? Om ja, vad för mål och vad kommer det att krävas av dig för att kunna uppnå dessa mål?
– Mina mål är att förbättra det mentala och att få chansen att träna med Kopparbergs A-lag. För att uppnå det första målet så måste jag först och främst försöka att undvika att göra misstag, men eftersom att alla gör misstag så måste jag försöka släppa det och fokusera på att inte bli lika frustrerad när det händer. För att uppnå mitt andra mål så måsta jag visa framfötterna på F19-träningarna.

Vill tacka Sara Dusi för att hon ville ställa upp på intervjun. Vill även passa på att önska henne och IFK Göteborg all lycka till under säsongen.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: Onsdagsintervjun: Viktor Bång Dimberg "När jag kommer till planer runt om i stan så är det oftast helt tomt" - Ungdomsfotboll.se

  2. Pingback: Onsdagsintervjun: Teo Grönborg "Det måste nog vara när jag fick möjligheten att provspela för Manchester City" - Ungdomsfotboll.se

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal

P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal

Pojkfotboll

Jardell Kanga Jardell Kanga

Jardell Kanga är klar för Bayer Leverkusen

Pojkfotboll

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

Pojkfotboll

IFK Göteborg Filippa Hopkins IFK Göteborg Filippa Hopkins

Möt IFK Göteborgs Filippa Hopkins

Flickfotboll

Landskamper för F05-landslaget Landskamper för F05-landslaget

Landskamper för F05-landslaget

Flickfotboll

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Ungdomsfotboll

IFK Göteborg skriver proffskontrakt med Thilda & Victoria

Flickfotboll

Blåvitts Emmanuel Tannor klar för Parma

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet