Connect with us

Intervjuer

Onsdagsintervjun: Brommapojkarnas Fredrik Hammar “Viljan att vinna & att vara bäst, hatar att förlora!”

I förra veckan var det premiär för onsdagsintervjun här på Ungdomsfotboll.se. Först ut var Filippa Lindblom som valde att lämna Lindome GIF för att spela för Jitex Mölndal BK den här säsongen. Läs hela hennes intervju här nedan.

Läs också: Onsdagsintervjun: Filippa Lindblom ”Jitex kändes som ett självklart val”

Nu har det alltså blivit dags att släppa den andra onsdagsintervjun. Den här gången valde jag att flytta allt fokus till huvudstaden och IF Brommapojkarna. I deras duktiga P01-lag hittar vi Fredrik Hammar som jag för första gången stötte på under Gothia Cup 2015.

Läs också: Gothia Cup: Brommapojkarnas Fredrik Hammar var skillnaden

Förra året fick jag se honom spela flera gånger bland annat under Elitpojklägret och under Elite Hotell Cup i Örebro som även klassas som inofficiella-SM för 15-åringar. I Örebro var han helt outstanding och blev även vald till turneringens bästa spelare. Under året fick även göra debut för P15-landslaget och jag är oerhört glad över att han ville ställa upp på en intervju.

Läs också: Elite Hotel Cup: Fredrik Hammar, vald till turneringens bästa spelare

Nu lämnar du en väldigt händelserik säsong bakom dig. En av säsongens stora höjdpunkter var Elitpojklägret i Halmstad. Hur var det att bli uttagen dit och vad har du tagit med dig från lägret?
– Klart det var kul och spännande att komma med till Elitpojklägret. Fick många nya kompisar i både Stockholmslaget men även i dom andra distriktslagen.

Din fina insats under Elitpojklägret gav dig en plats i P15-landslaget. Hade du det som mål eller hur gick tankarna? Hur var det att representera Sverige i landskamperna?
– Mitt mål för förra säsongen var att komma med i P15-landslaget. Resan dit var nervöst, men när man väl ställde upp för nationalsången i den första matchen mot Finland så släppte nervositeten.

Om du måste välja, vad var säsongens stora höjdpunkt för dig personligen och varför?
– Det finns många höjdpunkter både för mig och med mitt lag samt med P15-landslaget. Dock måste nog första matchen mot Finland rankas högst och priserna under inofficiella- SM i Örebro.

Du spelar ju för IF Brommapojkarna som är kända för sin talangfabrik? Hur är det att vara spelare i BP och hur har deras utbildning format dig som spelare?
– Jag har spelat i klubben sedan jag var fyra år så det är klart att det har påverkat mig. Bra tränare och en bra miljö är viktigt. Många spelare har dessutom varit med sedan starten när vi var åtta år vilket är ett bevis på den nivå Brommapojkarna står för.

Kan du beskriva dig själv som fotbollspelare?
–  En bra tvåvägsspelare med hög energi och aggressivitet. Bra spelförståelse och en ledare på och vid sidan om planen. Stor vilja att utvecklas och ser varje träning som en match.

Du hamnade på en tredje plats i Fotbolldirekts stora talangpris. Ett bevis för det hårda arbete du har lagt ner, vad är det som driver dig?
– Viljan att vinna och att vara bäst! Hatar att förlora.

Vad väntar i säsongen som kommer? Vad har du satt upp för mål och vart finner vi dig om vi vill se dig spela i år?
– Jag har flera mål, men ett av målen är att behålla min plats i P15-landslaget. Just nu spelar jag i BP, vart jag spelar när säsongen är slut är det ingen som vet.

Vill tacka Fredrik Hammar för att han ville ställa upp på onsdagsintervjun. Han är en spelare som vi kommer att höra mycket från i framtiden, det kan jag lova er.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: Onsdagsintervjun: Ramlösa Södras Stefan Savic "Jag är snabb & jag utnyttjar det väldigt bra" - Ungdomsfotboll.se

  2. Pingback: Brommapojkarnas framtidslöfte Fredrik Hammar provspelar med Premier League-klubb - Ungdomsfotboll.se

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Ungdomsfotboll

Gothia Cup 2023: Spelschemat för världens största ungdomsturnering är här Gothia Cup 2023: Spelschemat för världens största ungdomsturnering är här

Gothia Cup 2023: Spelschemat för världens största ungdomsturnering är här

Ungdomsfotboll

Gothia Cup Packlista: 20 viktiga saker att ta med för ditt fotbollslag i sommar Gothia Cup Packlista: 20 viktiga saker att ta med för ditt fotbollslag i sommar

Gothia Cup Packlista: 20 viktiga saker att ta med för ditt fotbollslag i sommar

Ungdomsfotboll

Jardell Kanga Jardell Kanga

Jardell Kanga är klar för Bayer Leverkusen

Pojkfotboll

Andrea Pajovic tar klivet in i seniorfotbollen – klar för Jitex

Flickfotboll

Taylor Nilsson klar för Kopparbergs/Göteborg FC

Flickfotboll

Jardell Kanga Jardell Kanga

15-årige Jardell Kanga historisk

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet