fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Leo Axelsson öppnade målskyttet för Azalea BK

Publicerad

den

Vad vore en lördag utan fotboll? Självklart blev det fotboll även den här lördagen. Jag började min dag med att åka till Välen för att se matchen mellan Västra Frölunda IF och Azalea BK P-01.

I Västra Frölunda hittar vi Noah Alexandersson som nyligen har kommit hem från landskamperna mot Finland. Tyvärr fick jag inte se honom spela idag, något jag hade hoppats på.

Läs också: Följande spelare är kallade till P15-landskamperna mot Finland

Jag vet att jag har sagt det innan men jag säger det igen. Azalea BK P-01 är verkligen ett lag jag gillar. Man spelar efter materialet, förutsättningar man har och gör det riktigt bra. Det gjorde man även i den här matchen.

Leo Axelsson kunde direkt i andra halvlek göra 0-1 till sitt Azalea BK direkt på hörna. Västra Frölundas målvakt var inte riktigt beredd och han kunde snyggt skjuta in ledningsmålet från hörnflaggan. Leo är för övrigt en spelare som tagit stora kliv den här säsongen, det skall bli kul att se hans fortsatta utveckling.

Azalea BK fick energi efter sitt ledningsmål och vågade ta för sig ännu mer. Något som gjorde att man strax efter ledningsmålet kunde utöka sin ledning till 0-2 via William Jonsson. Han var starkast i duellen mot mittbacken, rundade målvakten och satte enkelt in 0-2.

Läs också: Göteborg Cup: Azalea BK & Fässbergs IF är klara för final i P15-klassen

Då kändes det som att Västra Frölunda skulle få det oerhört svårt. Azalea kontrollerade matchen väldigt bra tycker jag men så i den tredje halvleken (Ja, i Göteborg spelar vi tre halvlekar) bytte Västra Frölunda in grymma Teodor Wålemark som direkt efter inhoppet reducerade till 1-2.

Teodor är en spelare som gjorde mycket bra ifrån sig på Elitlägret och jag trodde faktiskt att han skulle bli kallad till landslaget. Men chansen finns fortfarande och med hans fina utveckling är det väl bara en tidsfråga innan han debuterar för Västra Frölundas a-lag samt får chansen med P15-landslaget. 

Viggo Ohlin kunde sedan kvittera för sitt Västra Frölunda snyggt framspelad av Martin Ljungblom. Matchen slutade 2-2.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media