Connect with us

Flickfotboll

Intervju med IFK Göteborgs första landslagstjej, Julia Steussloff

Tidigare i augusti hade F15-landslaget sitt första läger. Förbundskapten Katarina Olsson samlade då 42 spelare på Bosön. Nu har Katarina Olsson tagit ut sin första matchtrupp inför dubbla landskamper mot NorgePrästängen, Öckerö. Matcherna spelas 9:e och 11:e september.

Läs också: Följande spelare är kallade till F15-landslaget & landskamperna mot Norge

Från Göteborg har Julia Steussloff (IFK Göteborg) och Ella Wallfur Skiljic (Hovås Billdal IF) blivit kallade. Självklart var jag tvungen att intervjua IFK Göteborgs Julia Steussloff inför landskamperna som väntar.

Hej Julia, det har varit en händelserik säsong för dig hittills. Allt från en bra säsong med IFK Göteborg, Elitpojklägret och nu även uttagen till F15-landslaget. Hur kändes det när du fick reda på att du blivit kallad till F15-landslaget?
– Först och främst blev jag väldigt överraskad och glad att jag kom med till Elitflicklägret. Det finns många bra spelare i Göteborg. Efter lägret var jag nöjd med min insats och jag kände ändå att jag hade en chans, men samtidigt är det svårt att veta vad tränarna är ute efter och vad dom vill ha för spelare. När jag sedan fick jag beskedet att jag kom med till F15- landslaget var det nästan för bra för att vara sant och jag har nog inte fattat det ännu.

Läs också: Elitflicklägret: Göteborg ställer upp med det bästa distriktslaget på väldigt länge

Den 9 & 11 september kommer F15-landslaget att spela dubbellandskamp mot Norge på hemmaplan. Båda matcherna på Prästängen ute på Öckerö. Hur känns det att göra sin debut på hemmaplan?
– Det är det kul att matcherna spelas på Öckerö, då det förmodligen kommer vara många kompisar och släktingar där för att stötta och heja. Men samtid blir det extra nervöst. Men det är bara att köra.

Läs också: DM: Fantastiskt spel tog IFK Göteborg till kvartsfinal

Du är ju mer eller mindre historisk nu då du är den första landslagstjejen från IFK Göteborg. Hur känns det och hur ser framtiden ut för tjejerna i IFK Göteborg?
– Först tänkte jag inte på att det var en historisk händelse, men efter att IFK Göteborg har uppmärksammat det väldigt mycket på sociala medier så känns det häftigt och jag blir självklart stolt. Hur framtiden för IFK Göteborgs tjejer blir är svårt att säga. Det lag jag spelar i är det äldsta och vi består främst av tjejer födda 01 men några få 00 och 02. Vi spelar just nu i juniorserien och där går det väldigt bra. Jag tycker även att framtiden för oss spelare ser bra ut för att alla är jämna och riktigt duktiga. Vår tränare Claudio Assuncao har verkligen fått alla spelare att bli bra och skapat ett samspelt lag.

Om du fick beskriva dig själv som fotbollsspelare. Vilka kvalitéer och svagheter har Julia Steussloff ?
– Mina styrkor är nog att jag är en snabb och en explosiv spelare. Jag är även fysisk och har en bra blick över spelet på hela plan. Detta är extra viktigt för mig som är mittback. Mina svagheter som jag jobbar med är nog bollkontrollen. Jag försöker även utveckla mitt spel med vänsterfoten.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: F15-landslaget ställs mot Norge ikväll, du kommer väl? – Ungdomsfotboll.se

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Populärt

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

Pojkfotboll

IFK Göteborg Filippa Hopkins IFK Göteborg Filippa Hopkins

Möt IFK Göteborgs Filippa Hopkins

Flickfotboll

Första landslagslägret för flickor födda 2006 Första landslagslägret för flickor födda 2006

Första landslagslägret för flickor födda 2006

Flickfotboll

Landskamper för F05-landslaget Landskamper för F05-landslaget

Landskamper för F05-landslaget

Flickfotboll

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Ungdomsfotboll

IFK Göteborg skriver proffskontrakt med Thilda & Victoria

Flickfotboll

Blåvitts Emmanuel Tannor klar för Parma

Pojkfotboll

Harun Ibrahim klar för GAIS & Superettan

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet