fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

IK Zenith P-02 bjöd på den perfekta EM-uppladdningen

Published

on

Idag börjar EM i Frankrike och jag laddade upp med att se matchen mellan IK Zenith och Hisingsbacka FC P-02 på Hovgårdsvallen.

Matchen började i ett högt tempo där båda lagen kände på varandra. Båda lagen skapade farliga chanser och spelade stundtals väldigt bra. Zenith är ett lag jag inte hunnit se så mycket men hört mycket om. Dom är ett fysiskt starkt lag som rullar boll ganska fint. Zenith har Axel Henriksson på mittfältet som styr och ställer på ett mycket bra sätt. Han vände spelet hela tiden vilket tröttade ut Hisingsbacka. Detta märktes tydligt i andra halvlek.

Hisingsbacka FC har ju ledargestalten och lagkapten David Ngoma som mittback. Han är oerhört bra som alltid. Tyvärr orkar inte han eller hans Hisingsbacka hålla det tempot som Zenith har och i andra halvlek kunde Edward Holmén ge hemmalaget ledningen med 1-0. Helt rättvist tycker jag.

I tredje halvlek så fortsatte Zenith att ha det stora övertaget och satte hög press på Hisingsbacka. Detta gjorde att Edward Holmén kunde utöka ledningen för hemmalaget till 2-0 och 3-0 i slutminuterna. Denna Edward är en snabb, stark och väldigt bra striker. Ett guldkorn helt enkelt.

Hisingsbacka kämpade på i slutet men kunde tyvärr aldrig få kontroll eller hämta upp matchen. Zenith skötte dagens uppgift väldigt bra.

Matchen slutade 3-0 till IK Zenith.

Härligt att se Hisingsbackas David Ngoma och Zeniths Wille Nygren spela med New Balance skorna Visaro.

Kul att se er spela idag Zenith, det får bli fler besök på Hovgårdsvallen framöver.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media