Connect with us

Pojkfotboll

Guld till grekiska storklubben PAOK FC

Då var finaldagen äntligen här på Lennart Johansson Academy Trophy. Det har varit två väldigt intensiva dagar med mycket fotboll och härligt väder på Skytteholms IP i Solna.

Första finalen som spelades var i P-04 årsklassen där holländska svenskklubben FC Groningen ställdes emot grekiska PAOK FC. FC Groningen har haft många svenskar i klubben genom åren och just nu finner vi BP-produkterna Hampus Finndell i klubbens U19-lag och Simon Tibbling i A-laget.

Båda lagen såg rejält laddade ut i inledningen av matchen och det var mycket tuffa dueller. PAOK tog ledningen efter sex minuter efter att en inlägg lite turligt letat sig fram till anfallaren med nummer nio på ryggen Koutsias Georgios som säkert placerade in 1-0. Anfallaren är väl omtalad bland scouterna jag pratat med här på Lennart Johansson Academy Trophy och hålls som en av turneringens mest spännande spelare ihop med Xavi Simons i FC Barcelona.

FC Groningen skickade en snabb replik till grekerna och kvitterade i anfallet efter genom nummer 11 Gilanni Bos, 1-1.

Samme Gilanni Bos sköt 2-1 till sitt FC Groningen och gjorde att holländarna gick till pausvila med ledning.

I andra halvlek klev PAOKs nummer nio Koutsis Georgios fram i rampljuset igen och kvitterade till 2-2 efter fint förarbete från vänsteryttern Smyrlis Lampros.

PAOK tog även ledningen fyra minuter senare genom Tsikos Zisis på ett fint skott strax utanför straffområdet, 3-2.

Vänsteryttern Smyrlis Lampros skapade stora problem på FC Groningens högerkant med sin fina teknik i hög fart men det var återigen PAOKs nummer nio som klev fram på övertid och kunde efter en snabb kontring fastställa slutresultatet 4-2.

Vi som var på plats bjöds på en väldigt välspelad och fin fotbollsmatch på ett soldränkt Skytteholm. Vi hoppas att både vädret och den fina fotbollen är med oss resten av dagen.

Nu härnäst väntar finalen i F-14 årsklassen mellan Paris Saint-Germain och RCD Espanyol. Matchen börjar klockan 11:15 här på Skytteholms A-plan.