fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Gothia Cup: Västra Frölunda B15 gruppsegrare, ikväll väntar 64-delsfinal

Publicerad

den

Då har sett min första match för dagen. Den spelades på Åby 5 och lagen som möttes var Västra Frölunda IF B15 och Lilleström från Norge.

Lagen har mötts tidigare och då vann Västra Frölunda med 3-1 om jag inte minns helt fel. Båda lagen hade vunnit sina tidigare matcher i turneringen så det var upplagt för en bra kamp på Åby 5.

Det blev också en bra kamp där Västra Frölunda drog det längsta strået. Frölunda är bra, riktigt bra. Ett komplett lag helt enkelt. Västra Frölunda har en väldigt fin Gothia Cup historik då man gått väldigt långt i turneringen dom gångerna man har ställt upp. Förra året kom man på en tredje plats och var väldigt nära att ta sig final. I finalen hade hade man ställts mot Angered FC. Vilken drömfinal det hade blivit. Men tyvärr blev det inte så men vi får hoppas att dom kan gå hela vägen i år.

Läs också: http://www.ungdomsfotboll.se/gothia-cup-vastra-frolunda-hade-inte-marginalerna-med-sig/

I den 5:e minuten kunde Adam Bjerkhede göra 1-0 till Västra Frölunda. Skönt att få en sådan bra start på matchen.

Efter ledningsmålet så hände det inte så mycket i matchen. Det var väldigt mycket kamp. Västra Frölunda spelar oerhört organiserat och är väldigt disciplinerade. Måste vara kul att vara ledare för ett sådant duktigt lag.

I den här matchen saknades Noah Alexandersson och Noa Terneby som båda blivit skadade. Noah Alexandersson skadades under gårdagens match och det är oklart om han kommer till spel resterande matcher i turneringen. Noa Terneby skadade sig inför turneringen. Tråkigt att inte Gothia Cup får ta del av dessa två duktiga spelare. Krya på er! Ni är saknade på fotbollsplan.

Det dröjde enda till den 45:e minuten innan vi fick se lite spänning igen. Då gjorde nämligen Lucas Ucar 2-0 till Västra Frölunda.

Ett stort plus till Noah Mannerström, Adam Bjerhede, Theo Wålemark och Abdoulie Jobe som gjorde det väldigt bra idag.

Nu väntar 64-delsfinal och den matchen spelas redan ikväll. Man kommer att ställas mot Arboga Södra IF, matchstart klockan 18:30 på Åby 1.

Vill du se ett duktig lag? Titta då på Västra Frölunda B15 är ett hett tips. Önskar er all lycka till och jag hoppas att jag får se er i final i år.

Följ Västra Frölundas matcher här:
http://results.gothiacup.se/2016,sv/team/8828479

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media