fbpx
Följ oss

Flickfotboll

Gothia Cup: Jitex vann över förra årets vinnare, Ema Paljevic målskytt

Publicerad

den

Efter Västra Frölundas match på Åkeredsvallen var det dags att åka tillbaka till Åby där Jitex Mölndal BK G15 skulle ställas mot KFV Segerberg.

KFV Segerberg kommer från Tyskland och vann Gothia Cup förra året efter att ha slagit IF Brommapojkarna med 4-0. Att se den här match var som ni säker förstår en självklarhet för mig. En bra värdemätare för Jitex Mölndal BK också.

Matchen var oerhört jämn och det kände som att KFV Segerberg hade scoutat Jitex innan. Dom visste precis vad dom skulle göra för att störa Jitex spel idag. Man låste bland annat Ema Paljevic och gjorde det oerhört svårt för henne.

Men jag tycker ändå att Jitex gör det bra. Man slarvar lite med passningsspelet annars var det mycket bra. Sedan går det kanske inte spela bättre fotboll med tanke på hur dålig planen var.

Om Kevin Ackermann är en av dom största talangerna jag har sett på pojksidan så är Ema Paljevic en av dom största talangerna jag har sett på flicksidan. Tyvärr får hon ta väldigt mycket skit. Varför är man på henne så mycket? Jag förstår verkligen inte. Istället borde man vara oerhört glada och stolta över att vi har en sådan duktig spelare i Göteborg.

Läs också: Svenska Ema Paljevic fick en drömstart med franska storklubben

Så tack Ema Paljevic för att du valt att spela i Jitex Mölndal BK och för att du kommer från Göteborg. Det skall bli kul att följa din fotbollskarriär och jag hoppas innerligt att du tar dig hela vägen. Jag längtar tills den dagen då jag får säga att jag har sett dig spela som ung och berätta för folk hur överlägsen och duktig du var i dina unga dagar.

Jitex Mölndal BK vann matchen med 1-0, målskytt Ema Paljevic. Hon har även gjort sex av lagets nio mål under turneringen. Imponerande!

I och med vinsten mot KFV Segerberg så blev Jitex gruppetta och kommer att spela 16-delsfinal imorgon. Matchen startar klockan 13:50 på Heden 4. Motståndet är inte klart ännu.

Se till att vara på plats @ Heden för att heja fram Jitex Mölndal BK G15 till seger. Tror att Jitex kan gå väldigt långt i turneringen. Det hade varit förbaskat kul!

Se gärna en intervjun jag gjorde med Ema Paljevic i julas: 

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2020 Alvarado Sport & Media