fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Gothia Cup: Chi Chi Chi! Le Le Le! Viva Chile, tack för allt Sangre Chilena FC

Publicerad

den

Min första kontakt med Sangre Chilena FC var när Anton Guerrero Garcia som då spelade i GAIS skulle få åka till Chile med Sangre Chilena FC. Anton blev framröstad till årets spelare här på bloggen 2014.

Läs också: http://www.ungdomsfotboll.se/gais-stora-talang-anton-guerrero-garcia-kallad-till-chilenskt-u19-landslag/

Hans resa till Chile med Sangre Chilena FC fångade mitt intresse för projektet och jag sedan dess följt varje steg projektet har tagit. Anton Guerrero Garcia blev upptäckt av storklubben Universidad de Chile under sitt besök i Chile. Han värvades och är bosatt i Chile sedan april.

Under dessa månader såg jag att Sangre Chilena FC skulle komma till Gothia Cup. Man anordnade flera provträningar runt om i Chile. Det folk kanske inte vet är att Sangre Chilena FC startades av eldsjälarna George Vera-Köhler och Ricardo Garcia Vera. Man hade noll kronor i budget men man hade en vision och en dröm att få möjligheten att ta hit spelare från Chiles underklass som kanske inte haft råd eller chans att åka hit annars.

Spelarna och deras föräldrar kämpade dag och natt för att samla ihop pengar för biljetterna bland annat. Man sökte även sponsorer under den här tiden och jag tvekade inte en sekund att stötta detta fantastiska projekt. Man ville förverkliga drömmar och nu har drömmen blivit sann.

I Gothia Cup tog man sig hela vägen till kvartsfinal i B18-klassen där man tyvärr förlorade med 1-0. Men resultatet är inte det viktiga här. Det är den fantastiska resan dessa spelare och ledare har jag gjort under den här korta tiden.

Sangre Chilena FC lyckades även samla alla chilenare i Göteborg under ett och samma tak. Dom fick oss att umgås, glädjas och få uppleva den här fina resan tillsammans.

Så jag vill bara tacka George Vera-Köhler och Ricardo Garcia samt alla ni andra inblandade för den här fantastiska veckan. Tack även till alla supportrar för den fina inramningen och stämning ni har skapade under deras matcher.

Idag är jag en oerhört stolt sponsor till Sangre Chilena FC. Önskar er alla lycka till i Dana Cup. Mot guldet!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media