fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

GAIS Open: Tuff inledning för BK Häcken

Published

on

Gårdagens andra match fick bli den mellan BK Häcken P-02 och Jönköping Södra IF som spelades på Gaisgården. BK Häcken har ju varit ett lag jag har följt väldigt länge. Detta har gjort att jag har insett vilket stor potential det här laget har. För varje match som gått har även mina förväntningar på lagets spel höjts.

Läs också: Gothia Cup: Starkt insats av BK Häcken P-02 i årets turnering

Men det känns som att det är något saknas och jag känner inte igen dom riktigt. Anledningen till att jag fastnade så mycket för dom från första början var att dom spelade en fin passningsorienterad offensiv fotboll med högt tempo, sådan fotboll som jag älskar att se. På senare tid så har jag inte sett så mycket av det spelet utan istället har det känts som att laget inte är helt bekväma med att föra matcherna så som man gjort så bra tidigare. Varför har det blivit så?

Gårdagens match mot Jönköping Södra IF vittnade om exakt det här. Jönköping, ett lag som jag inför mötet inte förväntade mig skulle kunna matcha Häcken. Men istället var det Jönköping Södra som övertygade och spelade den fotbollen som jag hade hoppats på att Häcken skulle bjuda på.

Läs också: Förlust för BK Häcken P-02 mot Örebro SK tidigare idag

Häcken inledde genom att ta ledningen med 1-0 via Tobias Ekdahl. Men sedan var det mycket Jönköping Södra och en kvittering låg i luften. Mycket riktigt kom också kvitteringsmålet och ett ledningsmål som följd av deras spelövertag. Häcken kom igen men hade fortfarande svårt att bita sig fast i matchen och få igång sitt spel. Nyförvärvet Elias Lofti från IFK Göteborg stod för Häckens kvitteringsmål och det kändes som att matchen skulle sluta 2-2.

Läs också: Elias Lofti lämnar IFK Göteborg, klar för BK Häckens U17

Men så blev det inte riktigt utan Jönköping Södra IF ville annat och kunde i slutet sätta 2-3 som även blev slutresultatet.

Tuff inledning för BK Häcken som tidigare under gårdagen åkte på en tung förlust mot IF Brommapojkarna med 1-0. Gårdagen summerades med två förluster och en vinst mot Varberg BoIS med 2-1.

Följ BK Häckens resa under GAIS Open här

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media