Connect with us

Pojkfotboll

Elitpojklägret: Göteborg avslutade lägret på bästa möjliga sätt

Då sitter jag här på ett café i Halmstad och skriver mitt sista inlägg från Elitpojklägret 2016. Jag har haft en fantastiskt vecka med många bra matcher och många duktiga spelare här i Halmstad. Kul att ha träffat på så mycket folk under lägret. Så jag vill börja med att tacka alla spelare och ledare för att jag fått följa er under Elitpojklägret, det har varit riktigt kul. Tack även till er föräldrar för er fina respons dom här dagarna.

Min sista match på lägret blev självklart Göteborgs match mot Halland. Den självklaraste matchen på schemat idag som ni säkert förstår.

Fick höra inför matchen att Halland skulle vara bra och skulle ha några duktiga spelare i laget. Halland började matchen på bästa möjliga sätt, Taylor Silverholt (Halmstad BK) kunde nämligen göra 1-0 till Halland efter bara några sekunder. Tror inte ens att det gick en minut? Det var egentligen det enda som Halland hade att komma med i den här matchen. Låter ganska hårt att säga det men så var det mer eller mindre.

Deras mål skrämde inte Göteborg som spelade med bra självförtroende, tålamod och det märktes att man trodde samt litade på sin spelidé. Riktigt kul att se!

Oj, vad bra Göteborg var i dagens match. Längesen jag såg en sådan bra insats av något lag faktiskt. Det värmde mitt fotbollshjärta oerhört mycket. Så tack för det!

I min intervju med Kevin Ackermann (IF Angered United) i gårdagens vlogg sade han att gärna ville göra ett mål under lägret. Vad tror ni hände idag? Jo, Kevin Ackermann fick göra sitt efterlängtade mål snyggt framspelad av tidigare lagkamraten Najiib Dhoore. Härligt att se att Angered levererar.

Oavjort i halvlek men i andra höjde Göteborg tempot och skapade bra chanser gång på gång. Linus Tingstrand från Sävedalens IF ville också vara med i målprotokollet och kunde göra 2-0 till Göteborg.

Alla i Göteborg gjorde en riktigt bra match idag. Kul att se att Abraham Kjellberg (Mossens BK) kunde spela idag. Han drog på sig en skada under dom första dagarna på Elitpojklägret. Gjort en mycket godkänd insats idag trots sin skada.

Men det fanns en i Göteborg som jag tyckte höjde sig rejält idag om vi jämför med tidigare matcher. Det är Örgryte IS FF:s Tyler Sernling Oliveira som gjorde en riktigt, riktigt bra insats idag. Tycker att han var den bästa spelaren på plan idag. Bra jobbat och fortsätt så.

Matchen mot Halland slutade 3-1 efter att Youssef Fayad (Angered MBIK) fått till ett drömskott i slutet av andra halvlek. Riktigt snyggt mål.

Tack Göteborg för er fina insats idag och i dom andra matcherna. Ni skall vara oerhört nöjda med er insats under lägret.

Det har varit en ära att följa er dessa dagar och jag hoppas att vi ses på fotbollsplanerna framöver. Ni är bäst!

Så här startade Göteborg:

Målvakt:
August Larsson (Landvetter IS)
Backar: 
Kevin Fransson (Örgryte IS FF) – Ramus Wikström (IFK Göteborg) – Teodor Wålemark (Västra Frölunda IF) – Tyler Sernling Oliveira (Örgryte IS FF)
Mittfält:
Patrik Wålermark (Qviding FIF) – Abraham Kjellberg (Mossens BK) – Kevin Ackermann (IF Angered United)
Anfall:
Noah Alexadersson (Västra Frölunda IF) – Benjamin Nygren (IFK Göteborg) – Najiib Dhoore (Angered MBIK)

Se videointervjun med Kevin Ackermann här. Prenumerera gärna på vår Youtube-kanal, klicka här: http://www.youtube.com/C/ungomsfotbollSE

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Dahlqvist, Tingstrand & Andersson till IFK Göteborgs akademi – Ungdomsfotboll.se

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal

P16-landslagets trupp till UEFA-turneringen i Portugal

Pojkfotboll

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

Pojkfotboll

IFK Göteborg Filippa Hopkins IFK Göteborg Filippa Hopkins

Möt IFK Göteborgs Filippa Hopkins

Flickfotboll

Landskamper för F05-landslaget Landskamper för F05-landslaget

Landskamper för F05-landslaget

Flickfotboll

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Ungdomsfotboll

IFK Göteborg skriver proffskontrakt med Thilda & Victoria

Flickfotboll

Blåvitts Emmanuel Tannor klar för Parma

Pojkfotboll

Taylor Nilsson klar för Kopparbergs/Göteborg FC

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet