fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Bra start av Enskede IK i Växjö Invitational Cup

Published

on

Växjö DFF Invitational Cup är en inbjudningsturnering där man bjudit in åtta av Nordens bästa flicklag födda 2002. Turneringen är inne på sin tredje match för dagen och jag har hittills fått se väldigt bra fotboll.

Läs också: Åtta av Nordens bästa flicklag gör upp i VDFF Invitational Cup

I turneringens tredje match och den första matchen i grupp B ställdes Enskede IK och Habo IF mot varandra. Föreningen Enskede IK klingade bekant och kom då att tänka på att jag var på en föreläsning med Enskede IK under Dunross & Co-dagen i Göteborg för några år sedan. Enskede IK har inspirerats av Azalea BK och Azalea-modellen, något du kan läsa om här: http://www.enskedemodellen.se/

Gillar att Enskede IK jobbat så aktivt med sin värdegrund, något alla föreningar borde ta efter. Nog om det, nu befinner vi ju oss som sagt i Tipshallen för att bevaka Växjö Invitational Cup.

Läs också: VDFF: Då är turneringen igång, Sofia Bredgaard bakom segern mot AIK

Enskede IK tog ledningen i första halvlek via nummer 13, Linnea Söderqvist. Ett stenhårt skott i målvaktens bortre hörn. Enskede spelade väldigt bra i första halvlek och Habo IF hade det väldigt svårt att få igång något spel. Den här matchbilden fortsatte även i andra halvlek och nummer 11, Tilda Krusnell kunde i början av andra halvlek utöka ledningen till 2-0 vilket också blev slutresultatet.

Läs också: VDFF: Annie Paulsson nickade in segermålet för sitt Furulunds IK

Mycket bra spelat av Enskede IK i den här matchen, fortsätter dom så här så kan det gå väldigt bra för dom i turneringen.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media