Connect with us

Blogg

Gothia Cup: “Det finns inga krig, inga orättvisor, inget hat och ingen oro. Det är bara vi och kärleken.”

WOW.

Jag är nyss hemkommen efter en kväll fylld av färger, sång, dans, skratt och kärlek. Trots att min kropp fortfarande skakar efter den typiska “det är klart man inte behöver jacka, det är ju sommar”-kylan är jag varm som nyspunnet socker inombords.

Jag talar förstås om Gothia Cup-invigningen.

Det hela började faktiskt utanför arenan, en bra stund innan vi kom in på Ullevi. Vi gjorde en maraton-livesändning på Facebook (som ni kan se här nedan), och mötte massor av härliga människor. Sjungande, skrattande och glada. Jag avslöjade också min okunskap om flaggor, vilka som är mina två bästa konsertupplevelser på Ullevi och att jag faktiskt blivit rätt bra på norska efter min besatthet av SKAM.

Därefter kom vi in på arenan och rakt ut i ett hav av ungdomar i färgglada träningsoveraller som förenades i “vågen”. Vi tog våra platser och sedan väntade två timmars kärlekbrus i mitt idrottsälskande lilla hjärta.

Läs också: BLOGG: Låt inte hemska rubriker smutsa ner vår Gothia-vecka!

Det händer någonting med mig på såna här tillställningar. När ungdomar och idrott möts på detta sätt känner jag mig levande. Det känns som att jag kan prata med var och en av alla som satt där inne, även om många av oss inte pratar samma språk. Vi kommunicerar via kärleken till idrotten, till varandra, till livet. När man sitter på Ullevi, med 50 000 lyckorusiga ungdomar från världens alla hörn runtomkring sig, då finns det inget annat. Allt annat hamnar utanför bubblan. Det finns inga krig, inga orättvisor, inget hat och ingen oro. Det är bara vi och kärleken. Och det är en sån otrolig känsla. Jag är så tacksam som har möjlighet att uppleva den.

Tillfällen jag grät (det är coolt att gråta!):

  • När den unga Wilma Robertsdotter Spertina sjöng Lalehs “Goliat” med sin änglalika stämma, och varenda person som kunde texten sjöng med.
  • När de afrikanska lagen dansade sig runt på planen efter att deras länder presenterats. Finns det något mer medryckande än afrikansk musik? Tror inte det!
  • När Kim Källström pratade ärligt och varmt om allas rätt att få spela fotboll och förenas i dess fantastiska värld.

Tack, alla ungdomar, för att jag fick ta del av denna kvällen med er. Tack alla ledare, alla familjer, alla arrangörer, sponsorer och volontärer. Tillsammans gör ni Gothia Cup till vad den är. Världens största hyllning till livet, kärleken och vår älskade fotboll.

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: Gothia Cup: Följande matcher tänker jag bevaka under tisdagen - Ungdomsfotboll.se

  2. Pingback: Gothia Cup: Duktiga AIK FF besegrade Örebro SK - Ungdomsfotboll.se

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Ungdomsfotboll

Gothia Cup 2023: Spelschemat för världens största ungdomsturnering är här Gothia Cup 2023: Spelschemat för världens största ungdomsturnering är här

Gothia Cup 2023: Spelschemat för världens största ungdomsturnering är här

Ungdomsfotboll

Gothia Cup Packlista: 20 viktiga saker att ta med för ditt fotbollslag i sommar Gothia Cup Packlista: 20 viktiga saker att ta med för ditt fotbollslag i sommar

Gothia Cup Packlista: 20 viktiga saker att ta med för ditt fotbollslag i sommar

Ungdomsfotboll

Jardell Kanga Jardell Kanga

15-årige Jardell Kanga historisk

Pojkfotboll

Örgryte IS flyttar upp Aydarus Abukar till A-laget

Pojkfotboll

Gothia Cup 2020 ställs in

Ungdomsfotboll

Bloggen fyller 10 år & åker på turné – se vilka turneringar vi skall besöka i år

Ungdomsfotboll

Tolv svenska lag klara för Gothia Puma Trophy i sommar

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet