Följ oss

Tränarbloggen

Tränarbloggen: Seriepremiären avklarad

Publicerad

den

Då var seriepremiären avklarad efter två månaders slit och finjusteringar. Tyvärr blev det förslut med 0-3 mot ett starkt Hisingsbacka FC. Resultatet är inte viktigt här, vi är inte riktigt där ännu för att vinna matcherna övertygande. Men vi är på god väg måste jag säga.

Gårdagens match började lite nervöst från vår sida, helt förståeligt med tanke på att det var seriepremiär. Jag var också nervös men också oerhörd taggad.

Killarna inledde matchen helt okej med tanke på nervositeten. Ibland var vi alldeles för långsamma och vi låg efter med våra snabba beslut. Detta gjorde att Hisingsbacka kunde sätta hög press och vi blev nervösa samt tappade boll.

I halvlek stod det 0-3 till Hisingsbacka FC och jag var förbannad och frustrerad. Detta för att killarna hängde med huvudet redan efter deras 0-1 mål. I halvlek fick dom sig en utskällning. Jag var förbannad!

Jag sade till dom att ni ser ju att ni vi spelar vårt spel så gör vi det svårt för dom. När vi jobbar ordentligt med vårt försvarsspel så kommer dom ingenstans. Försökte få dom att vakna till för killarna i Hönö IS kan rulla riktigt fint när dom vill och tror på det dom gör.

I andra halvlek hände något, kanske fick dom en tankeställare efter snacket i halvlek. Vi spelade ut Hisingsbacka FC i andra halvlek och kom till flera bra lägen. Vi missade några enkla frilägen. Hade vi gjort mål på dessa frilägen så hade vi nog kvitterat till 3-3 och kanske till och med ha vunnit matchen. Så många lägen skapade vi.

Jag var helt varm i mitt fotbollshjärta efter andra halvlek igår. Så bra har dom aldrig presterat eller spelat innan. Nu gäller det att spela så här en hel match och sätta våra lägen. Gör vi det så blir vi farliga.

Jag kom hem med världens leende och kunde somna skönt. Andra halvleken gav mig så många svar och så mycket glädje. Så tack Hönö IS P-01 för att ni tar in alla instruktioner, för att ni är där varje träning och för att jag har ert förtroende.

Ni är bäst!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/RudyAlvarado
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Tränarbloggen

Tränarbloggen: Tack Hönö IS P-01 för den här tiden

Publicerad

den

I måndags så hoppade jag av min tränaruppdrag i Hönö IS där jag tränade deras duktiga pojkar födda 2001. Jag startade mitt uppdrag med laget i februari och vi har haft en helt fantastisk resa. Killarna har varit otroligt fokuserade och gett 100% på varje träning. Vi satte tidigt upp delmål och mål med laget. Något som jag tycker har varit viktig för deras egna utveckling.

Från att ha gått från att egentligen inte ha någon spelidé alls till att ha en spelidé som man behärskar väldigt bra visar på att man varit 100% fokuserad på varje träning. Jag är den typ av tränare som älskar det här med disciplin. Med hård disciplin kan man skapa otroligt mycket tillsammans. Är det träning så är det träning och inget annat.

Precis som i skolan, hade skolan haft lite mer disciplin så hade barnen lärt sig mycket mer. Det tror jag! Jag vet också att många killar i laget har tyckt att disciplinen varit lite jobbig men samtidigt säger dom att fotbollen aldrig varit så kul som nu. Så någonstans är jag ändå rätt nöjd med min insats.

En av mina personliga mål med laget var att få varje spelare att tänka fotboll. Tänka fotboll så som jag tycker att fotboll skall spelas. När man efter två månader hör hur killarna instruerar varandra hur man skall spela och använder utryck som: spela på marken, 1-2 touch, spela snabbare, vänd, trianglar, understöd och så vidare. Det är en härlig känsla det.

Deras sätt att vilja lära sig mer och mer för varje träning har även inspirerat mig att bli ännu bättre tränare. Så det vill jag tacka killarna för bland annat.

I söndags var jag dock tvungen att ta ett väldigt jobbigt beslut. Att hoppa av mitt uppdrag som huvudtränare för Hönö IS P-01. Ett otroligt jobbigt beslut.

Anledningen är ganska enkel och ganska självklar. Familjen går alltid först. Tyvärr kom min familj i kläm då det gick otroligt mycket restid, varje träning tog mig ca fyra timmar, tre gånger i veckan. Detta var ju självklart något jag visste om när jag tackade ja till uppdraget men jag ville ändå försöka. Efter att ha tränat dom i fyra månader insåg jag att tiden inte räcker till.

För er som inte vet så jobbar jag heltid på en skola som fritidsledare, jag har fru, två småbarn, två schäferhundar, ett hus och bloggen att ta hand om. Tiden är knapp som det redan är. Men jag försökte och jag är glad att jag försökte. Det har varit en otroligt givande tid med fantastiska spelare, förening och ledarkollegor.

Nu skall jag fokusera på familjen. Bloggen skall jag också försöka få igång på riktigt igen då den har kommit långt ner på prioritetslistan. Jag kan ju inte släppa fotbollen helt som ni säkert förstår.

Tack Hönö IS P-01 för denna tiden, det har verkligen varit en ära att få träna er. Ni är bäst!

Min tränarkarriär är något jag skall satsa på. Dock hinner jag inte med något tränaruppdrag nu men jag skall utbilda mig så mycket jag kan under det här året har jag bestämt mig för.

Vi ses ute på fotbollsplanerna!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/RudyAlvarado
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Tränarbloggen

Tränarbloggen: Bort med västarna, in med pannbanden

Publicerad

den

Nu var det ett tag sedan jag skrev något här. Har inte haft tiden helt enkelt men jag skall försöka bättra mig det lovar jag er.

Nu tänkte jag dela med mig av en idé som jag har haft och har infört i Hönö IS P-01. Jag har alltid kört det med mina lag men nu har vi infört det helhjärtat. Jag har nämligen tagit bort västarna och infört pannband i olika färger istället. (Det går även bra att binda västarna runt huvudet på spelarna, dock mycket enklare med pannbanden)

Jag vill att killarna skall lära sig att få upp blicken och hålla den uppe. Allt för att få ett bättre spel och för att dom att hitta varandra bättre. I börjar blir det alltid snurrig och så blev det också för Hönö IS P-01. Men nu efter bara två träningar har dom fått igång spelet riktigt bra.

Så jag rekommenderar verkligen att träna på detta sätt. Ni kommer att märka skillnad direkt. Riktigt kul att se.

I måndags körde vi till exempel: 3 lag (3 olika färger på pannbanden), liten yta (straffområdet), ett lag agerade väggar och två lag möttes. Väggarna var med i det laget som hade boll. Funkade grymt bra med pannbanden.

Är det så att ni är intresserade så kan jag fixa ganska billiga pannband, maila mig på rudy @ gbgfotboll.com för mer information.

I övrigt hade vi en riktigt bra träning idag. Vi lade all fokus inför matchen som väntar på lördag. Motståndet kommer Surte att stå för och vi är laddade till tusen.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/RudyAlvarado
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Tränarbloggen

Sista träningen innan seriepremiären

Publicerad

den

Igår var det dags för försäsongens sista träning då vi drar igång seriespelet på fredag mot Hisingsbacka FC på hemmaplan.

Ni måste hålla med om att det skall bli riktigt kul att sätta igång säsongen på riktigt. Vi har sedan jag tog över laget i februari jobbat stenhårt med spelidén och få killarna att tänka fotboll.

Igår så gick vi tillbaka till grunden i vårt spel och körde detta i ca 45 minuter av träningen. Jag delade in gruppen (18 spelare) i tre olika lag och straffområdet blev vår spelplan.

Instruktionerna var: 2 touch, rörelse, tempo, trianglar, sök fria ytor, ta inte varandras ytor, använd hela ytan, jobba sida till sida och låt bollen göra jobbet.

Kan låta som många instruktioner men detta är något som killarna kan utantill numera vilket är kul att se.

tranarbloggen_1

Vi ledare pratade under övningen och kom fram till att killarna har utvecklats något enormt under denna korta tid. Vi har en lång väg att vandra men fortsätter det så här så kan det bli riktigt bra till slut.

Deras spel värmde faktiskt mitt fotbollshjärta.

Efter att vi kört denna övning i 45 minuter så väntade spökspel. Vi tränade och kände på våra positioner. Här kunde jag också iscensätta olika situationer för att få dom att ta rätt beslut och beslut som är inom vår spelidén. Även här så börjar detta sitta och det skall bli kul att se hur det fungerar i matchen mot Hisingsbacka på fredag.

Vi avslutade träningen med en lek. Viktigt att avsluta träningen innan match med en lek. Det höjer stämningen i laget och stärker lagandan.

Jag längtar till premiären på fredag. Är lite nervös också om jag skall vara helt ärligt. Men det är väl så det skall vara?

Matchen mot Hisingsbacka FC startar kl 19:00 @ Hönö Arena.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/RudyAlvarado
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

Copyright © 2018 Alvarado Sport & Media