fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Sverigecupen: Västerås IK höga press ställde till det för Angered MBIK

Published

on

Då är första dagen på Sverigecupen i Karlstad avklarad. Vädret ställde till det idag, många matcher flyttades då det regnat alldeles för mycket. Jag var på plats på Örsholmens IP i god tid men fick snabbt reda på att Angered MBIK:s match mot Västerås IK flyttats till en annan idrottsplats.

Väl på plats fick jag se Västerås IK inleda matchen med en oerhörd press som som gjorde det svårt för Angered MBIK att få igång sitt fina passningspel. Antagligen hade man bra koll på Angered och deras sätt att spela fotboll.

Angered var inte alls beredda på det och det gjorde att man slarvade oerhört mycket passningsspelet och i uppspelen. Västerås fick många bra chanser i och med deras höga press men var inte tillräckligt vassa i avsluten.

I andra halvlek såg Angered ut att ha ändrat om lite i sitt sätt att spel då man valde att söka lite mer djupledsspel men Västerås duktiga mittbackar avvärjde många av situationerna samtidigt som många av lägena blev avblåsta för offside.

Såg verkligen framemot att se Angered MBIK spela men det blev inte den matchbilden jag hade tänkt mig. Matchen mot Västerås IK slutade 0-0 och det var ett rättvist resultat tycker jag.

Imorgon väntar nya matcher för båda lagen. Angered MBIK ställs mot Djurgårdens IF och Västerås IK får möta Årjängs IF.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media

Skadematerial.se - Köp allt skadematerial hos oss