Följ oss

Ungdomsfotboll

Gothia Cup: Uppdatering, så här ser läget ut för våra Göteborgslag

Publicerad

den

Japp, nu händer det mycket och vi har många lag från Göteborg som har tagit sig vidare. Underbart! Här tänkte jag ge er en så bra uppdatering jag bara kan. Håll tillgodo.

Älvsborgs FF G15
Är tyvärr utslagna då man förlorat mot Skiljebo SK med 6-5 på straffar. Tack för i år, ni har varit grymma och tack för att jag har fått följa er.

Eriksbergs IF G15
Är också tyvärr utslagna då man förlorat mot Skultorps IF med 1-0.Tack för i år, ni har varit grymma och tack för att jag har fått följa er.

Tölö IF G15
Vidare efter storsegern mot Hovås Billdal IF med 5-0. Nästa match spelas idag klockan 18:50 på Åby 2. Alla till Åby!

Tölö IF G14
Förlust för Tölö IF G14 mot isländska Stjarnan 1 med 1-0. Ber om ursäkt för att jag inte hann följa er i år.

Hovås Billdal G15
Utslagna av Tölö IF, läs mer om den matchen här: http://www.gbgfotboll.com/gothia-cup-tolo-if-vann-toppmotet-mot-lokalkonkurrenten/

FC Amhult B15
Amhult vann 32-delsfinalen med 1-0 mot SK Motorlet Praha. Nu väntar 16-delsfinal mot Borens IK på Slätta Damm 3. Den matchen startar 18:50. Heja Amhult

Örgryte IS B15
Tung förlust för Öis mot Stångebro United med 3-0. Ber om ursäkt för att jag inte hann följa er i år.

Örgryte IS B14
Även för Örgrytes B14-lag blev det en tung förlust. Coever Michigan Performance Academy blev för starka. Coever från USA vann med 4-0.

Angered FC B14
Efter seger mot norska Oppsal IF med 7-1 väntar nu Coever Michigan Performance Academy i 8-delsfinalen. Den matchen startar 19:00 på Grimbo 3.

Västra Frölunda IF B14
Frölunda går som tåget. I 16-delsfinalen vann man med 4-0 mot Phoenix Football Academy från England med 4-0. I 8-delsfinalen väntar IFK Umeå 1. Den matchen startar 19:10 på Åby 1.

Min drömfinal i den här åldersklassen hade varit Västra Frölunda IF mot Angered FC.

Göteborgs DFF G18
GDFF fick ingen revansch från förra året då man förlorat mot portugisiska SKF Portugal med 12-11 på straffar.

Jitex Mölndal BK G18
Jitex vann mötet mot norska IK Grand Bodö som var tydligen var finalister förra året? Stämmer det? Dom vann med 2-1, två mål som Maja Henriksson stod för. Nu väntar ett tufft motstånd nämligen Umeå IK FF i kvartsfinalen. Den matchen startar 20:00 på Lemmingvallen. Kom igen nu Jitex, det här fixar ni!

BK Häcken B18
Går Häcken mot guldet i år igen? Man vann 32-delsfinalen mot NFC Elites med 4-2 och nu väntar Ellerau SC. Den matchen startar 17:50 på Hjällbovallen 1.

BK Häcken B13
Imponerar stort och man är klara för 8-delsfinal efter seger med 2-0 i 16-delsfinalen. Nu väntar duktiga Skoftebyns IF. den matchen startar 19:40 på Frejaplan.

Kungsbacka DFF G18
Ett lag som jag totalt glöm av men skall se nu i eftermiddag. Kungsbacka under ledning av Johanna Almgren är klara för 8-delsfinal. Den matchen startar 18:50 på Kviberg 3.

Det är den uppdateringen jag hinner ge er nu. Kommentera gärna här nedan om det är fler Göteborgslag som är vidare. Tack för er hjälp!

Ni glömmer väl inte att följa Ggbfotboll.com på dom sociala medierna?

Facebook: http://www.facebook.com/RudyAlvaradocom
Instagram: http://www.instagram.com/gbgfotboll_com
Twitter: http://www.twitter.com/RudyAlvarado
Snapchat: gbgfotboll_com

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/RudyAlvarado
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Ungdomsfotboll

Viktigt att engagera sig – alla kan göra något

Publicerad

den

För exakt åtta år sedan drog jag igång en blogg som idag har blivit en av Sveriges största fotbollsbloggar – Ungdomsfotboll.se. Min passion för att arbeta med ungdomar sträcker sig hela vägen tillbaka till 1998. Efter brandkatastrofen på Backaplan som tog 63 ungdomars liv fanns det bara en sak för mig att göra och det var att engagera mig i ungdomsfrågor. Två år efter brandkatastrofen blev jag tränare för ett ungdomslag i Hisingstads IS (numera Hisingsbacka FC). Mitt hjärta har sedan dess sagt att jag måste engagera mig, vara en god förebild och arbeta hårt för att lyfta, stärka och motivera ungdomarna i vad dom än tar sig för.

Jag har hunnit med att vara tränare och ledare för ett flertal ungdomslag i Göteborgsområdet, jobbat som ungdomshandledare på Ungdomens HusHisingen, fritidsledare på fritidsgårdar och skolvärd på en högstadieskola samt anordnat ett flertal ungdomsevenemang genom åren. Att jag idag jobbar med Ungdomsfotboll.se är ingen slump, det är min passion.

För två veckor sedan blev jag taggad i ett inlägg på Facebook som tränaren för Götaholm BK P-04 Adam Reggiani hade skrivit. Här kommer ett litet utdrag från det inlägget:

”Hej alla vänner på Facebook, som några vet tränar jag ett ungdomslag i fotboll där killarna i laget kommer från svåra förhållanden och vissa av dom kanske inte haft den enklaste vägen i deras liv. Jag har folk på Facebook som vuxit upp på exakt samma sätt som dom här killarna. 
Som känt sig ensamma, funderar på att välja fel väg, kämpat mot ett samhälle som inte bryr sig om dom, flytt från krig, haft katastrof förhållanden hemma, inte haft råd att följa med på utflykter med skolan eller laget .. Dessa killarna brinner för fotbollen och jag brinner för dom”

Dessa ord fångade mitt hjärta och jag kände att jag inte kunde läsa inlägget utan att göra något. Kan jag vara med och skapa bra förutsättningar för ungdomarna så gör jag det mer än gärna. Det är det jag bestämde mig för efter brandkatastrofen 1998. Sagt och gjort, jag kontaktade några av bloggens sponsorer och tillsammans med KIA, Newbody och Stanno kunde vi idag leverera bollar, underställ och skopåsar till var och en lagom till seriepremiären.

Att engagera sig är viktigt och det är något vi alla måste göra. Idag gav vi ett litet bidrag och imorgon hoppas jag att du gör detsamma för något du brinner för. Viktigt att engagera sig – alla kan göra något.

Ungdomar är det viktigaste vi har idag, det är också dom som skall ta hand om oss i framtiden. Glöm inte det!

Götaholm BK P-04 kommer att delta i Future Cup som drar igång under påskhelgen och självklart kommer vi att följa och bevaka deras matcher under turneringen. Mer om det längre fram.

Vill du/ni också vara med och stötta Götaholm BK P-04 så tveka inte att kontakta deras tränare Adam Reggiani via e-post: adam.reggiani@icloud.com

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/RudyAlvarado
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Ungdomsfotboll

Ny säsong, ny skopåse – köp årets skopåse redan idag

Publicerad

den

Tidigare skopåsen ”Football is my life – Deal With It” blev en stor succé förra säsongen och nu när årets säsong knackar på dörren var vi ju självklart tvungna att lansera årets skopåse.

Den här gången trycktes bloggens logotyp på skopåsarna då många av läsarna frågat efter detta. Så idag den 22 mars finns den till försäljning här på bloggen.

”Ungdomsfotboll.se” skopåsen kostar endast 100 kr inkl frakt. Shopen tar endast betalning via ”swish” för att underlätta köpprocessen för er läsare.

Klicka här för att komma till shopen

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/RudyAlvarado
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Ungdomsfotboll

Dags för finalspelet i Ligacupen 2017/2018 – här finner ni spelschemat

Publicerad

den

Nu är det inte många dagar kvar innan Ligacupen för U16, U17 och U19 skall avgöras. Den 29-30 mars kommer finalspelet i Ligacupen att äga rum i Prioritet Serneke Arena. Förra året stod Västra Frölunda IF som segrare i U16-klassen, IFK Göteborg i U17-klassen och IF Brommapojkarna i U19-klassen.

Läs också: Stadium Sports Camp – Världens roligaste fotbollsvecka

Finalmatcherna spelas preliminärt enligt följande:

Torsdag 29 mars

10.00 – U16 Semi 1

12.00 – U16 Semi 2

14.00 – U17 Semi 1

16.00 – U17 Semi 2

18.00 – U19 Semi 1

20.00 – U19 Semi 2

Läs också: P17-landslaget är klara för EM i England

Fredag 30 mars

09.00 – U16 match om tredje pris (kan spelas 11.00 utomhus om båda lagen önskar det)

11.00 – U17 match om tredje pris

13.00 – U19 match om tredje pris (utomhus)

13.00 – U16 Final

15.00 – U17 Final

17.00 – U19 Final

Alla matchtider är i dagsläget preliminära. Alla matcher spelas 2×40 minuter och straffsparkar väntar direkt vid oavgjort.

Läs också: Megatalangen som försvann och återvände som ledare – ”Måste förstå att vi inte är maskiner”

Vi ses i Prioritet Serneke Arena nästa vecka!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/RudyAlvarado
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

Copyright © 2018 Alvarado Sport & Media