Följ oss

Flickfotboll

En hyllning till Hisingsbackas damjuniorer

Publicerad

den

För er som följt bloggen under året vet att Hisingsbacka FC är min moderförening. Jag har spelat där, varit ledare där och även suttit i styrelsen i föreningen. Föreningen har en speciell plats i mitt fotbollshjärta. Under mina år som tränare och styrelseledamot så var flickfotbollen ett stort problem i föreningen. Vi tappade lag och vi drömde om att starta ett damjuniorlag.

Damerna spelade och spelar i Div 2 och vi kände att ett damjuniorlag var viktig för att bland annat kunna bygga underifrån. Nu har man äntligen fått igång ett damjuniorlag som gör mer eller mindre succé.

Under sitt första år i seriespel ( Juniorer Flickor Division 3 ) gick man och vann serien direkt. Detta med 15 segrar, 2 oavgjorda, 1 förlust, 82 gjorda mål och 20 insläppta mål. Ett ganska bra resultat eller vad säger ni? Men gick även och vann cuper under den säsongen. Snacka om att få en perfekt start.

Seriesegern tog dom till Juniorer Flickor Division 2 i år. En säsong som är färdigspelad för Hisingsbackas damjuniorer. Även här man imponerat och gjort riktigt bra ifrån sig. Vad sägs om 9 segrar, 1 oavgjord, 2 förluster, 33 gjorda mål och 17 insläppta. Serien är inte färdigspelad då man väntar på massa flyttade matcher.

Men om jag har lyckats räkna rätt så hamnar Hisingsbackas damjuniorer som sämst på en andraplats i serien. En helt klart godkänd insats om ni frågar mig. Detta gör att dom kommer att kunna spela i den högsta serien nästa år. Vilken fantastisk resa man har gjort.

Resan har dom gjort med otroligt mycket glädje och en lagsammanhållning som jag inte sett ett annat lag ha. Man har under säsongen även låtit spelare spela med damlaget och även där har man gjort fina insatser. Vid flera matcher har damjuniorerna varit tongivande i damlaget. Framtiden för damlaget ser väldigt ljus ut och det värmer fotbollshjärtat.

Man behöver inte söka sig till elitföreningarna som Jitex Mölndal BK eller Hovås Billdal IF för att få en bra utbildning. Det finns föreningar i närområdeT som gör ett fantastiskt jobb med att utbilda spelare, Hisingsbackas damjuniorer är ett sådant lag. Sedan får man inte glömma att Hisingsbacka har helt fantastiska förutsättningar på Backavallen med tre konstgräsplaner precis utanför klubbhuset. Perfekt miljö för bra utbildning.

Detta inlägg är en liten hyllning till Hisingsbackas damjuniorer. Spelarna och ledarna med Kurre i spetsen har gjort ett mycket bra jobb och det skall bli kul att följa er framöver. Fortsätt som ni gör. Är oerhört stolt över er!

Heja Hisingsbacka FC damjuniorer!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/RudyAlvarado
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


7 Kommentarer

7 Comments

 1. Emma

  Sep 17, 2015 at 10:21 e m

  Kan då meddela dig att det absolut inte är av den anledningen Jitex har flyttat sina matcher.

  • RudyAlvarado

   Sep 17, 2015 at 10:45 e m

   Hej Emma! Vad skönt, då hade jag fel!

 2. Elisabeth

  Sep 17, 2015 at 10:37 e m

  Det är inte anledningen till att matcherna är flyttade. Lerum och Öckerö ville flytta matcherna för att de skulle kunna spela med deras A-lag. Skaffa lite bakgrundsfakta innan du skriver något. Mvh

  • RudyAlvarado

   Sep 17, 2015 at 10:44 e m

   Hej Elisabeth! Vad bra att det är så som du säger. Det ser väldigt konstigt ut och man kan få för sig ett och annat. Men vad skönt att det inte är så. Tack för att du hörde av dig!

  • PC

   Sep 19, 2015 at 9:08 e m

   Undrar vem som inte har koll på bakgrundsfaktan.Här är ett urklipp från eran hemsida?
   Öckerö-matchen flyttad
   Pga många skador, sjukdomar samt att tre av våra tjejer kallades in till F19-matchen mot Kristianstad idag så var vi tvugna att flytta dagens match mot Öckerö. Vi tackar för gott bemötande från Öckerö och förbundet som gör att vi kunde enas om ett nytt speldatum. Det blir troligen den 15/10 på Öckerö som matchen spelas (vi väntar på definitivt besked).

   • Elisabeth

    Sep 22, 2015 at 10:58 e m

    Om du läser texten rätt, jitex div 2 spelare blev inkallade för spel med f19. Inte tvärtom, att div 2 laget flyttar match för att kalla in spelare från f19. Och vad menar du med ”eran” hemsida? Jag tillhör inte jitex.

   • Elisabeth

    Sep 22, 2015 at 11:08 e m

    Men du har lite rätt, min bakgrundsfakta stämmer kanske inte till 100%. Men det Rudy skrev var inte den rätta anledningen. Som tur tog han tag i det och ändrade texten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Flickfotboll

Guld till AIK FF i Växjö DFF Invitational Cup 2018

Publicerad

den

Då var Växjö DFF Invitational Cup 2018 över för den här gången. Finalen blev ett stockholmsderby mellan AIK FF och Hammarby IF. Lagen möttes i Gothia Cup-finalen förra året, den finalen fick avgöras på straffar och så blev det idag också.

Läs också: VDFF: AIK vann över Husie – nu väntar ett stockholmsderby i finalen

Precis som i Gothia Cup-finalen 2017 blev det AIK FF som drog det längsta strået. Stort grattis till guldet i Växjö DFF Invitational Cup säger vi till AIK FF. Vill ni se den spännande straffsparksläggningen så kan in se den här ovan.

Läs också: Hammarby IF är klara för final i Växjö DFF Invitational Cup 2018

Vill passa på att tacka Växjö DFF och alla som jobbat hårt med turneringen under helgen för en jättefin turnering. Tack för att ni bjöd in mig. Passar även på att tacka alla lag, ledare och spelare för att jag fick följa er under helgen.

Läs också: VDFF: AIK FF starkast i mötet med Lerums IS ”Vi jobbade väldigt bra tillsammans idag”

Skall bli väldigt kul att följa er under säsongen. Vi ses på fotbollsplanerna runt om i landet! Har ni inte börjat följa Ungdomsfotboll.se på sociala medier ännu så se till att göra det nu. Länkar finner ni här nedan.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/RudyAlvarado
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

VDFF: AIK vann över Husie – nu väntar ett stockholmsderby i finalen

Publicerad

den

Då är även den andra semifinalen i Växjö DFF Invitational Cup färdigspelad. I den här semifinalen ställdes Husie IF som imponerat väldigt mycket i turneringen mot fjolårets Gothia Cup-vinnare AIK FF.

Läs också: Hammarby IF är klara för final i Växjö DFF Invitational Cup 2018

AIK FF är duktiga och lagen har alltid väldigt svårt mot dom. Husie hade inför den här semifinalen studerat AIK väldigt bra och satte högpress direkt när matchen drog igång. En taktik man fick utdelning för direkt när Nina Törnvall efter tre minuter kunde ge Husie ledningen med 1-0.

Det Husie gjorde efter ledningsmålet var att man fortsatte sig höga press och gjorde det väldigt svårt för AIK att få igång sitt spel. Man gick till halvtidsvilan med resultatet 1-0 till Husie IF.

Läs också: VDFF: AIK FF starkast i mötet med Lerums IS ”Vi jobbade väldigt bra tillsammans idag”

I andra halvlek orkade man inte hålla upp sin höga presspel vilket gjorde att man bjöd in AIK mer och mer i matchen. AIK lyckades kvittera till 1-1 via Olivia Borg i inledningen av andra halvlek. Ett viktigt mål för AIK som fick landa lite, organisera sig och få igång sitt spel igen.

Bara några minuter efter kvitteringsmålet hölls sig Oliva Borg framme igen och kunde göra 2-1 till AIK som också blev slutresultatet. Olivia Borg blev stor matchhjälte och även vald till matchens lirare av turneringen.

I final väntar nu ett stockholmsderby där AIK FF ställs mot Hammarby IF. Båda lagen var även i final i Gothia Cup 2017, en final som AIK vann på straffar. Se den spännande straffsparksläggningen här nedan:

Läs också: Gothia Cup: Guld till AIK FF G14 – se den spännande straffsparksläggningen här

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/RudyAlvarado
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

Hammarby IF är klara för final i Växjö DFF Invitational Cup 2018

Publicerad

den

Det är dag två här på Växjö DFF Invitational Cup och det är även idag allt skall avgöras. Det blir lätt att man vill se och rapportera från alla matcher men genom åren har jag lärt mig att det är omöjligt att se allt vilket jag antar att ni förstår. Så idag tänkte jag lägga allt fokus på semifinalerna och finalen i a-slutspelet här på Växjö DFF Invitational Cup 2018.

Läs också: VDFF: Lerums IS är ett av lagen som är klara för semifinal – se vilka andra lag som är klara här

Jag har precis sett den första semifinalen där Lerums IS ställdes mot Hammarby IF. Lagen ställdes mot varandra i Gothia Cup-semifinalen förra året, då vann Hammarby IF med 1-0 och precis som semifinalen i Gothia Cup förra året så fick Hammarby ett tidigt mål i dagens semifinal.

Läs också: VDFF: Lerums IS besegrade Furulunds IK ”Vi vann rättvist tycker jag”

Det hade knappt gått 20 sekunder av matchen innan Alexandra Calixte Rosengren kunde ge Hammarby IF ledningen med 1-0. Direkt efter ledningsmålet var det skakigt i Lerums backlinje och Hammarby radade upp farliga målchanser innan Lerums kunde hitta tryggheten i sitt spel.

Halvlek: Hammarby IF – Lerums IS 1-0

I andra halvlekens nionde minut utökade Vendela Driefaldt Hammarbys ledning till 2-0. Det var tydligt att det var Hammarby som var det laget som vågade rulla boll medan Lerums chansade samt försökte köra på omställningar, något man tyvärr inte fick till i dagens match. Något att se över inför framtiden?

Läs också: VDFF: Seger för Hammarby IF i första matchen – Vendela Driefaldt tvåmålsskytt

Så fort Lerum vann bollen så sköt man upp den utan någon adress. Man gav mer eller mindre bort bollen gång på gång. Alla i Lerums trupp besitter fina kvalitéer och hög klass så jag förstår inte varför man inte vågar att rulla boll mer inom laget.

Hammarby IF vann semifinalen med 2-0 och är nu klara för final i Växjö DFF Invitational Cup 2018. Lerums IS får nu ladda om batterierna inför matchen om tredjepris som startar 13:30.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/RudyAlvarado
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

kia newbody Forenadebil agoodchoice rudyalvarado

Copyright © 2018 Alvarado Sport & Media