Följ oss

Flickfotboll

En hyllning till Hisingsbackas damjuniorer

Publicerad

den

För er som följt bloggen under året vet att Hisingsbacka FC är min moderförening. Jag har spelat där, varit ledare där och även suttit i styrelsen i föreningen. Föreningen har en speciell plats i mitt fotbollshjärta. Under mina år som tränare och styrelseledamot så var flickfotbollen ett stort problem i föreningen. Vi tappade lag och vi drömde om att starta ett damjuniorlag.

Damerna spelade och spelar i Div 2 och vi kände att ett damjuniorlag var viktig för att bland annat kunna bygga underifrån. Nu har man äntligen fått igång ett damjuniorlag som gör mer eller mindre succé.

Under sitt första år i seriespel ( Juniorer Flickor Division 3 ) gick man och vann serien direkt. Detta med 15 segrar, 2 oavgjorda, 1 förlust, 82 gjorda mål och 20 insläppta mål. Ett ganska bra resultat eller vad säger ni? Men gick även och vann cuper under den säsongen. Snacka om att få en perfekt start.

Seriesegern tog dom till Juniorer Flickor Division 2 i år. En säsong som är färdigspelad för Hisingsbackas damjuniorer. Även här man imponerat och gjort riktigt bra ifrån sig. Vad sägs om 9 segrar, 1 oavgjord, 2 förluster, 33 gjorda mål och 17 insläppta. Serien är inte färdigspelad då man väntar på massa flyttade matcher.

Men om jag har lyckats räkna rätt så hamnar Hisingsbackas damjuniorer som sämst på en andraplats i serien. En helt klart godkänd insats om ni frågar mig. Detta gör att dom kommer att kunna spela i den högsta serien nästa år. Vilken fantastisk resa man har gjort.

Resan har dom gjort med otroligt mycket glädje och en lagsammanhållning som jag inte sett ett annat lag ha. Man har under säsongen även låtit spelare spela med damlaget och även där har man gjort fina insatser. Vid flera matcher har damjuniorerna varit tongivande i damlaget. Framtiden för damlaget ser väldigt ljus ut och det värmer fotbollshjärtat.

Man behöver inte söka sig till elitföreningarna som Jitex Mölndal BK eller Hovås Billdal IF för att få en bra utbildning. Det finns föreningar i närområdeT som gör ett fantastiskt jobb med att utbilda spelare, Hisingsbackas damjuniorer är ett sådant lag. Sedan får man inte glömma att Hisingsbacka har helt fantastiska förutsättningar på Backavallen med tre konstgräsplaner precis utanför klubbhuset. Perfekt miljö för bra utbildning.

Detta inlägg är en liten hyllning till Hisingsbackas damjuniorer. Spelarna och ledarna med Kurre i spetsen har gjort ett mycket bra jobb och det skall bli kul att följa er framöver. Fortsätt som ni gör. Är oerhört stolt över er!

Heja Hisingsbacka FC damjuniorer!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/RudyAlvarado
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


7 Kommentarer

7 Comments

 1. Emma

  Sep 17, 2015 at 10:21 e m

  Kan då meddela dig att det absolut inte är av den anledningen Jitex har flyttat sina matcher.

  • RudyAlvarado

   Sep 17, 2015 at 10:45 e m

   Hej Emma! Vad skönt, då hade jag fel!

 2. Elisabeth

  Sep 17, 2015 at 10:37 e m

  Det är inte anledningen till att matcherna är flyttade. Lerum och Öckerö ville flytta matcherna för att de skulle kunna spela med deras A-lag. Skaffa lite bakgrundsfakta innan du skriver något. Mvh

  • RudyAlvarado

   Sep 17, 2015 at 10:44 e m

   Hej Elisabeth! Vad bra att det är så som du säger. Det ser väldigt konstigt ut och man kan få för sig ett och annat. Men vad skönt att det inte är så. Tack för att du hörde av dig!

  • PC

   Sep 19, 2015 at 9:08 e m

   Undrar vem som inte har koll på bakgrundsfaktan.Här är ett urklipp från eran hemsida?
   Öckerö-matchen flyttad
   Pga många skador, sjukdomar samt att tre av våra tjejer kallades in till F19-matchen mot Kristianstad idag så var vi tvugna att flytta dagens match mot Öckerö. Vi tackar för gott bemötande från Öckerö och förbundet som gör att vi kunde enas om ett nytt speldatum. Det blir troligen den 15/10 på Öckerö som matchen spelas (vi väntar på definitivt besked).

   • Elisabeth

    Sep 22, 2015 at 10:58 e m

    Om du läser texten rätt, jitex div 2 spelare blev inkallade för spel med f19. Inte tvärtom, att div 2 laget flyttar match för att kalla in spelare från f19. Och vad menar du med ”eran” hemsida? Jag tillhör inte jitex.

   • Elisabeth

    Sep 22, 2015 at 11:08 e m

    Men du har lite rätt, min bakgrundsfakta stämmer kanske inte till 100%. Men det Rudy skrev var inte den rätta anledningen. Som tur tog han tag i det och ändrade texten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Flickfotboll

Trio från Backatorp IF tar ytterligare ett steg i sin utveckling

Publicerad

den

Hisingsbackas damlag har den senaste tiden fått in många duktiga spelare i sitt lag. Nu i dagarna presenterades bland annat Lotten Persson som kommer närmast från Elitettan-klubben Lidköpings FK.

Läs också: Nancy Bothén en av tre spelare från Backatorp IF som är klar för Eriksbergs IF

Igår presenterade Hisingsbacka FC ytterligare tre spelare som kommer närmast från Backatorp IF damjuniorer. Det är spelarna Therese Wastenson (Född 2001), Natalia Poljak (Född 2001) och Emilia Halvarsson (Född 2002) som ansluter till laget.

Läs också: Gothia Cup: Mötet mellan Backatorp & Sandviken fick avgöras på straffar

Backatorp IF F-01 är ett lag jag följt under åren så det är kul att några spelare tar ytterligare ett steg i deras utveckling.

– Vi tyckte att det var ett bra lag, vi testade med andra lag också men vi tyckte Hisingsbacka hade en bra gemenskap, bra nivå, tempo och en bra utvecklingsmiljö. Vi kommer ju från ett damjuniorlag så vi ville testa något nytt och utvecklas som spelare, säger spelarna till Hisingsbackas hemsida

Läs också: Futsal-DM: Kusinerna Reichenberg såg till att Backatorp vann

Det skall bli kul att se dom spela i sin nya klubbmiljö under säsongen.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/RudyAlvarado
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

Johanna Lindblom klar för FC Rosengård – tvåmålsskytt i tävlingsdebuten

Publicerad

den

Ganska direkt efter guldet i Futsal-SM beslöt sig Johanna Lindblom att lämna Borgeby FK för att ansluta till FC Rosengård.

Läs också: Futsal-SM: Borgebys Johanna Lindbloms kvitteringsmål tog dom till final

Ett bra och viktigt steg i hennes karriär och vilken start hon fick i sin nya klubb. Idag var det nämligen premiär i F19 Allsvenskan och FC Rosengård ställdes mot Kungsbacka DFF.

Rosengård tog ledningen efter bara 4 minuter via Vanessa Henrysson Roqueta och precis innan halvtidsvilan lyckades Kungsbacka DFF kvittera till 1-1 via Beatrice Persson. 

Läs också: Gothia Cup: Guld till Borgeby FK i G16-klassen

Men i andra halvlek så steg Johanna Lindblom fram och gav FC Rosengård ledningen med 2-1 i den 67:e minuten. I den 83:e minuten lyckades dock Kungsbacka DFF kvittera en gång, återigen via Beatrice Persson men bara fyra minuter senare kunde Johanna Lindblom fastställa slutresultatet till 3-2.

Läs också: Johanna Lindblom om landslagslägret ”Det roligaste är att träffa alla nya spelare”

Snacka om en bra tävlingsdebut för Johanna Lindblom i sin nya klubb.

Från Borgeby FK till FC Rosengård, hur har första tiden i din nya klubb varit?
– Första tiden i Rosengård har varit bra och jag har känt mig välkommen. Det är alltid mycket nytt när man byter klubb men det är roligt och spännande med en ny miljö.

Tvåmålskytt i tävlingsdebuten, vad tycker du om er insats idag?
– Vår insats idag var helt okej, bra för att vara första matchen i serien. Det var en riktigt krigarinsats och alla kämpade samt gav 100%.

Läs också: Här är dom åtta svenska lagen som är klara för Gothia Tipselit Trophy

Skall bli oerhört spännande att följa Johanna Lindblom i hennes nya klubb. FC Rosengård är ett av åtta lag som kommer att delta i Gothia Tipselit Trophy 2018 så jag hoppas på att få se Johanna spela i Gothia Cup i sommar. 

Grattis till din fina tävlingsdebut idag, du är grym!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/RudyAlvarado
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

Vålerenga vann Girls Elite Cup – dessa spelare imponerade stort under turneringen

Publicerad

den

För exakt en vecka vid den här tiden avgjordes Girls Elite Cup i Växjö. I finalen ställdes Vålerenga IF från Norge och B93 Copenhagen från Danmark mot varandra.

Läs också: Girls Elite Cup: LB07 stod för spelet & Brommapojkarna stod för målen

Vålerenga IF var det laget som det snackades väldigt mycket under turneringen och det var också det laget som gick och vann hela turneringen efter att ha vunnit finalen med 2-0.

Tyvärr blev det inga svenska lag i final den här gången, närmast kom arrangörsföreningen Växjö DFF som vann matchen om tredjepris mot FC Nordsjälland från Danmark med 1-0.

Överlag är jag oerhört nöjd med turneringen som höll en bra nivå rakt igenom. Det fanns några lag som stack ut lite extra vilket var kul. Det fanns några spelare som imponerade stort på mig och en av var Växjös målvakt Stina Rosén som jag hoppas att Växjö DFF tar hand om väl, det är en av dom bästa målvakterna jag sett i den här åldern.

Läs också: Girls Elite Cup: Växjö DFF ett steg närmare finalen – besegrade Hammarby

Några andra spelare som gjorde mycket bra ifrån sig var: Sofia Bredgaard (B93 Copenhagen), Johanna Svedberg (Sävedalens IF), Nellie Nygren (Sävedalens IF), Angelica Kreuger (IF Brommapojkarna), Merlinda Shabanaj (Hammarby IF), Olivia Ingman (Jitex Mölndal BK) och Johanna Olsson (LB07).

Läs också: Olivia Ingman lämnar Jitex Mölndal BK – klar för Kungsbacka DFF ”Dags för nya utmaningar”

Jag tycker att arrangörerna skall vara riktigt nöjda med turneringen, allt var perfekt så bra jobbat och tack för att ni bjöd in mig. För er lag som får en inbjudan till nästa års turnering, tacka för bövelen inte nej till den här fina turneringen. Här finner ni mer information om turneringen: http://www.girlselitecup.se

Grattis till guldet Vålerenga IF och tack samtliga lag för att jag fick följa er under turneringen.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/RudyAlvarado
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

Copyright © 2018 Alvarado Sport & Media