Följ oss

Flickfotboll

En hyllning till Hisingsbackas damjuniorer

Publicerad

den

För er som följt bloggen under året vet att Hisingsbacka FC är min moderförening. Jag har spelat där, varit ledare där och även suttit i styrelsen i föreningen. Föreningen har en speciell plats i mitt fotbollshjärta. Under mina år som tränare och styrelseledamot så var flickfotbollen ett stort problem i föreningen. Vi tappade lag och vi drömde om att starta ett damjuniorlag.

Damerna spelade och spelar i Div 2 och vi kände att ett damjuniorlag var viktig för att bland annat kunna bygga underifrån. Nu har man äntligen fått igång ett damjuniorlag som gör mer eller mindre succé.

Under sitt första år i seriespel ( Juniorer Flickor Division 3 ) gick man och vann serien direkt. Detta med 15 segrar, 2 oavgjorda, 1 förlust, 82 gjorda mål och 20 insläppta mål. Ett ganska bra resultat eller vad säger ni? Men gick även och vann cuper under den säsongen. Snacka om att få en perfekt start.

Seriesegern tog dom till Juniorer Flickor Division 2 i år. En säsong som är färdigspelad för Hisingsbackas damjuniorer. Även här man imponerat och gjort riktigt bra ifrån sig. Vad sägs om 9 segrar, 1 oavgjord, 2 förluster, 33 gjorda mål och 17 insläppta. Serien är inte färdigspelad då man väntar på massa flyttade matcher.

Men om jag har lyckats räkna rätt så hamnar Hisingsbackas damjuniorer som sämst på en andraplats i serien. En helt klart godkänd insats om ni frågar mig. Detta gör att dom kommer att kunna spela i den högsta serien nästa år. Vilken fantastisk resa man har gjort.

Resan har dom gjort med otroligt mycket glädje och en lagsammanhållning som jag inte sett ett annat lag ha. Man har under säsongen även låtit spelare spela med damlaget och även där har man gjort fina insatser. Vid flera matcher har damjuniorerna varit tongivande i damlaget. Framtiden för damlaget ser väldigt ljus ut och det värmer fotbollshjärtat.

Man behöver inte söka sig till elitföreningarna som Jitex Mölndal BK eller Hovås Billdal IF för att få en bra utbildning. Det finns föreningar i närområdeT som gör ett fantastiskt jobb med att utbilda spelare, Hisingsbackas damjuniorer är ett sådant lag. Sedan får man inte glömma att Hisingsbacka har helt fantastiska förutsättningar på Backavallen med tre konstgräsplaner precis utanför klubbhuset. Perfekt miljö för bra utbildning.

Detta inlägg är en liten hyllning till Hisingsbackas damjuniorer. Spelarna och ledarna med Kurre i spetsen har gjort ett mycket bra jobb och det skall bli kul att följa er framöver. Fortsätt som ni gör. Är oerhört stolt över er!

Heja Hisingsbacka FC damjuniorer!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/RudyAlvarado
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


7 Kommentarer

7 Comments

 1. Emma

  Sep 17, 2015 at 10:21 e m

  Kan då meddela dig att det absolut inte är av den anledningen Jitex har flyttat sina matcher.

  • RudyAlvarado

   Sep 17, 2015 at 10:45 e m

   Hej Emma! Vad skönt, då hade jag fel!

 2. Elisabeth

  Sep 17, 2015 at 10:37 e m

  Det är inte anledningen till att matcherna är flyttade. Lerum och Öckerö ville flytta matcherna för att de skulle kunna spela med deras A-lag. Skaffa lite bakgrundsfakta innan du skriver något. Mvh

  • RudyAlvarado

   Sep 17, 2015 at 10:44 e m

   Hej Elisabeth! Vad bra att det är så som du säger. Det ser väldigt konstigt ut och man kan få för sig ett och annat. Men vad skönt att det inte är så. Tack för att du hörde av dig!

  • PC

   Sep 19, 2015 at 9:08 e m

   Undrar vem som inte har koll på bakgrundsfaktan.Här är ett urklipp från eran hemsida?
   Öckerö-matchen flyttad
   Pga många skador, sjukdomar samt att tre av våra tjejer kallades in till F19-matchen mot Kristianstad idag så var vi tvugna att flytta dagens match mot Öckerö. Vi tackar för gott bemötande från Öckerö och förbundet som gör att vi kunde enas om ett nytt speldatum. Det blir troligen den 15/10 på Öckerö som matchen spelas (vi väntar på definitivt besked).

   • Elisabeth

    Sep 22, 2015 at 10:58 e m

    Om du läser texten rätt, jitex div 2 spelare blev inkallade för spel med f19. Inte tvärtom, att div 2 laget flyttar match för att kalla in spelare från f19. Och vad menar du med ”eran” hemsida? Jag tillhör inte jitex.

   • Elisabeth

    Sep 22, 2015 at 11:08 e m

    Men du har lite rätt, min bakgrundsfakta stämmer kanske inte till 100%. Men det Rudy skrev var inte den rätta anledningen. Som tur tog han tag i det och ändrade texten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Flickfotboll

Snart drar SM-gruppspelet igång för flickor födda 2001

Publicerad

den

Den 22-24 september väntar SM-gruppspel i bland annat Halmstad för flickor födda 2001. I Halmstad väntar en tre lags grupp där Jitex Mölndal BK, IF Centern och Lidköpings FK skall göra om vilket lag som skall ta sig till vidare till nästa steg.

Läs också: Onsdagsintervjun: Filippa Lindblom ”Jitex kändes som ett självklart val”

Förra året var det Borgeby FK som tog SM-Guld och det skall bli spännande att se vilket lag som tar hem SM-Guldet i år. Blir det Borgeby igen?

Läs också: Gothia Cup: Guld till Borgeby FK i G16-klassen

Spelschemat för gruppspelet i F16 SM ser ut på följande sätt:

22 september, 20:00, Sunnanå SK – Assi IF @ Sörvalla IP
23 september, 16:00, Assi IF – Själevads IK @ Sörvalla IP
24 september, 12:00, Själevads IK – Sunnanå SK @ Sörvalla IP
22 september, 19:00, Selånger FK – IF Team Hudik @ Glysis Sparbanken Arena
23 september, 13:00, IF Team Hudik – Ope IF @ Glysis Sparbanken Arena

Läs också: Gothia Cup: Jitex fortsätter att leverera, nu väntar 8-delsfinal

24 september, 11:00, Ope IF – Selånger FK @ Glysis Sparbanken Arena
24 september, 11:00, Gideonsbergs IF – AIK FF @ Önsta IP A
22 september, 19:00, Jitex Mölndal BK – IF Centern @ Kärlekens IP
23 september, 16:00, IF Centern – Lidköpings FK @ Kärlekens IP
24 september, 15:00, Lidköpings FK – Jitex Mölndal BK @ Kärlekens IP
24 september, 16:30, DFK Borgeby 09 – Asarums IF FK @ Borgeby IP A-plan

Önskar samtliga lag alla lycka till!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/RudyAlvarado
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

Video: Återupplev Gothia Cup 2017 med IFK Värnamo F15

Publicerad

den

IFK Värnamo gjorde en mycket bra insats i årets Gothia Cup. Man kom tvåa i gruppen och tog sig hela vägen till 8-delsfinal där man åkte på en tung förlust mot FC Djursholm med 0-3, FC Djursholm tog sig sedan hela vägen till final.

Jag blev väldigt imponerad av IFK Värnamo under årets turnering, gillade verkligen hur dom spelade, läs mer här: Gothia Cup: IFK Värnamo G15 spelar fotboll så som fotboll skall spelas

En av spelarna som gjorde det riktigt bra och som jag fastnade för i Värnamo var Tilde Johansson, hon har också blivit uttagen till F15-landslaget under året. Mycket duktig spelare.

Läs också: Följande spelare har blivit kallade till F15-landslaget & landskamperna mot Norge

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/RudyAlvarado
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

Ema Paljevics framfart imponerar – låg bakom a-lagets seger

Publicerad

den

I söndags spelade Jitex damlag seriematch mot Vadstena GIFÅbyvallen. Jitex Mölndal BK ligger i toppen i Div 1 Mellersta Götaland och målet är tydligt, laget och föreningen vill upp till Elitettan.

Läs också: Ema Paljevic målskytt i debuten från start ”kan inte bli bättre”

Med i truppen mot Vadstena GIF fanns Ema Paljevic som för två veckor gjorde mål i sin debut från start med damlaget. I matchen mot Vadstena fick hon börja på avbytarbänken och fick se Amanda Östervall ge Jitex ledningen med 1-0 efter en kvart. Men strax innan halvtidsvilan kunde Vadstena GIF kvittera till 1-1 via Lisa Pålsson.

Men så i den 58:e minuten fick Ema Paljevic komma in och det tog bara 14 minuter innan Ema höll sig framme och kunde göra 2-1 till sitt Jitex.

Men Jitex och Ema var inte nöjda där, i den 81:e minuten höll sig Ema igen och kunde fastställa slutresultatet till 3-1. Snacka om att göra ett dröminhopp.

Läs också: Jitex flyttar upp två juniorer till A-laget ”Vi vet att de klarar träningsmiljön på ett bra sätt”

Jag vet inte hur mycket mer Ema skall behöva bevisa för att hon skall få en ärlig chans med F16-landslaget. Innan hon blev uppflyttad i damlaget hade hon lyckats göra 18 mål i Divison 3 med Jitex. Imponerande!

Läs också: Kevin Ackermann & Ema Paljevic framröstade till Årets spelare 2016

Stort grattis till din fina start med damlaget, Ema. Nästa match där ni har chansen att se Ema spela är när laget ställs mot Mossens BK den 17 september på Valhalla IP. Matchstart 15:00. Hoppas att vi ses där!

Se gärna videointervjun med Ema Paljevic:

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/RudyAlvarado
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Instagram

Populärt

Copyright © 2017 Alvarado Sport & Media