fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Elitpojklägret: Försvarsgeneralen Samuel Ohlsson ledde Göteborg till seger

Published

on

Elitpojklägret är inne på sin fjärde dag här i Halmstad. Idag var det dags för matcher igen och självklart var jag på plats.

Jag började min dag med att se på matchen mellan Göteborg och Småland. Göteborg som gjorde en bra andra halvlek i måndagens match mot Stockholm och Småland som imponerade mot Uppland i måndags skulle alltså ställas mot varandra.

Var upplagt för en riktigt bra drabbning. Göteborg gjorde en riktigt bra match idag. Märktes att nervositeten försvunnit och spelarna vågade verkligen ta för sig idag. Vi får inte glömma att Göteborg möter ett bra lag men det syntes inte, Göteborg var bättre på precis allt.

Man kämpade för varandra, tog individuella smarta beslut, spelade med en otrolig glädje, rullade bollen och kontrollerade matchen perfekt. Samuel Ohlsson (IFK Göteborg) gav Göteborg ledningen med 1-0 på straff. Strax därefter fick Göteborg straff igen efter att Kevin Ackermann (IF Angered United) blivit fälld i straffområdet. Tyvärr missade Samuel Ohlsson den här straffen men varken han eller laget slog av på takten utan man fortsatte sin höga press samt övertag.

Angereds Youssef Fayad (Angered MBIK) kunde strax därefter göra 2-0 till Göteborg. Smålands målvakt rusade ut, halkade och Youssef kunde enkelt göra 2-0 vilket även blev slutresultatet.

Det fanns ingen i Göteborg som gjorde en dålig match, alla höll verkligen hög klass idag. Men jobbade verkligen som ett lag vilket var kul att se.

Men det fanns tre spelare i Göteborg som stack ut ur mängden och det var:

  • Samuel Ohlsson (IFK Göteborg)
  • Kevin Ackermann (IF Angered United)
  • Youssef Fayad (Angered MBIK)

Samuel Ohlsson har jag inte hunnit se så mycket i år och efter dagens match så måste jag säga att jag är väldigt imponerad. En spelare jag definitivt tänker följa framöver.

Tack för en riktigt fin match idag Göteborg, fortsätt så!

Så här startade Göteborg:

Målvakt:
Elliot Källander (IK Zenith)
Backar:
Kevin Fransson (Örgryte IS FF) – Teodor Wålemark (Västra Frölunda IF) – Samuel Ohlsson (IFK Göteborg) – Tyler Sernling Oliveira (Örgryte IS FF)
Mittfältare:
Noah Alexandersson ( Västra Frölunda IF) – Isak Dahlqvist (Öckerö IF) – Benjamin Nygren (IFK Göteborg)
Anfall:
Linus Tingstrand (Sävedalens IF) – Kevin Ackermann (IF Angered United) – Youssef Fayad (Angered MBIK)

Titta gärna på min vlogg från måndagens besök på Elitpojklägret här:

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media