Connect with us

Ungdomsfotboll

Adam Goncalves (GAIS) & Micky Negasi (BK Häcken), Göteborgs första Futchi mästare

Igår var jag på plats när stadsfinalen i Göteborg Futchi Cup avgjordes på Heden. Under två veckor har klubbar och boenden för nyanlända haft deltävlingar och igår var det alltså dags för stadsfinalen. Från alla deltagande klubbar kom det två representanter, en i åldrarna 13-15 år och en i 16+ år. Dessa två personer fick sätta klubben på Futchi-kartan och tävlade om att bli Göteborgs första Futchi mästare.

Heden bjöd på det perfekta vädret, många duktiga Futchi-spelare och en bra inramning rent evenemangsmässigt. Bra jobbat av Futchi teamet måste jag säga. Det enda jag reagerade på var att det fanns för få tjejer som deltog. Får bli en bättring på den sidan nästa gång, eller hur?

Jag fick se många jämna och spännande matcher. Strax innan tolv hade avgjordes finalerna där Adam Goncalves (GAIS) vann 13-15 års-klassen och Micky Negasi (BK Häcken) vann 16+ års-klassen. Stort grattis till er!

Spelarna vann 5000 kr, en resa till Barcelona för att se FC Barcelona live och en FUTCHI Rebounder. Riktigt bra priser och jag tror att det är många som ångrar sig nu i efterhand att man inte ställde upp.

Här nedan kan ni se min vlogg från evenemanget. Ni kan även vara med och TÄVLA om en FUTCHI Rebounder (Värde 1999 kr). Se vloggen för mer information om tävlingen.